Mercedes-Benz Beklenmeyen Bir Hamle Yaptı! Cömert İkramiye Sundu!

Mercedes, 1997'den beri kazancının bir kısmını çalışanlarına veriyor. İşletme, Almanya'da çalışan 93.000 çalışanına bu yıl Nisan ayı maaşlarının yanı sıra 7.300 Euro ikramiye verecek.

Yayınlanma:
Mercedes-Benz Beklenmeyen Bir Hamle Yaptı! Cömert İkramiye Sundu!

Mercedes-Benz, 1997'de kurduğu, çalışanlarına kârdan pay verme geleneğini sürdürüyor. Otomobil üreticisinin satışları 2022'de bir önceki yılın satışlarıyla hemen hemen aynı olacak olsa da ikramiye miktarı yaklaşık 7.300 Euro ile yeni bir rekor kıracak.

Bu ikramiye, Almanya'daki yaklaşık 93.000 aktif Mercedes-Benz çalışanına verilecek. Markanın anavatanı dışında çalışanlar, normal ücretlerini alamazlar. Fonlar, Almanya'daki çalışanlara Nisan ayı maaşlarıyla birlikte verilecek.

2022'de Mercedes-Benz Kaç Otomobil Sattı?

Mercedes-Benz, 2022 sonunda dünya satışlarında %1 düşüşle 2,05 milyon araca ulaştı. Avrupa'da Mercedes satışları %1 artışla 635.100 adede yükselirken, markaya olan talep Almanya'da %8 artışla 229.500 araca ulaştı. Satışlar Kuzey Amerika'da (+%3, 327.000 otomobil) ve Asya'da (+1.987.800 otomobil) arttı. Mercedes-Benz, elektrikli araçların geliştirilmesi için 2030 yılına kadar 47 milyar dolar harcamayı planlıyor. Bu paranın bir kısmı işletme tarafından yeni fabrikalar inşa etmek ve kendi şarj istasyonları ağını genişletmek için kullanılacak.

Mercedes CLA Shooting Brake Tanıtıldı

Mercedes-Benz resmi sunumu yaptı ve planlanan tarihi açıkladı. Yenilenen CLA-Serisi otomobillerin sahneye çıkmasının ardından, uzun tavanlı Shooting Brake varyantı sahne aldı. Daha alışılagelmiş özelliklere sahip olacak model, canlı renk düzeniyle de dikkatleri üzerine çekecek. Uzun tavan varyantı artık standart olarak LED Yüksek Performanslı far setleriyle birlikte geliyor. Standart olarak sunulan 17 inçlik jantlar, yeni Hyper Blue ve Spectral Blue renk seçeneklerine ek olarak tasarıma renk katıyor. Tabii ki, bu tekerlek takımlarını seçtiğiniz diğerleriyle değiştirmekte özgürsünüz.

Dış tasarımında ufak değişimler yaşayan model arka kısımda yeni bir difizöre kavuşmuş. Kabin içerisinde çift ekran kurulumunu kullanan model, yeni MBUX yazılımı ile de çok kullanışlı bir arayüze sahip olacak. Burmester ses sistemi opsiyonel olarak sunuluyor. Mercedes, yeni koltuk tasarımlarını ise Artico deri ve kumaş karışımı ile döşemiş. Ailenin performanslı AMG versiyonlarında ise önemli değişiklikler var. CLA 35 ve CLA 45 S Shooting Brake modelleri artık yeni far takımlarına sahip. Modelin kaputunun altında ise yeni 48 voltluk yarı hibrit sistem sunulacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.