Mercedes Yeni Bir Politika İzleyecek! Elektrikli Otomobillerin Marka Politikası Sonunda Değişiyor!

Mercedes-Benz geçtiğimiz günlerde belirtildiği gibi 2030 yılına kadar 10.000 elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını duyurmuştu. Mercedes-Benz, elektrikli araçlar için adlandırma şemasını değiştiriyor ve araçlarında "EQ"...

Yayınlanma:
Mercedes Yeni Bir Politika İzleyecek! Elektrikli Otomobillerin Marka Politikası Sonunda Değişiyor!

Mercedes-Benz geçtiğimiz günlerde belirtildiği gibi 2030 yılına kadar 10.000 elektrikli araç şarj istasyonu kuracağını duyurmuştu. Mercedes-Benz, elektrikli araçlar için adlandırma şemasını değiştiriyor ve araçlarında "EQ" markasını kullanıyor.

EQ İsmini Kullanmayı Bırakabilir

Alman yayın Handelsblatt tarafından alıntılanan ve Reuters tarafından doğrulanan bilgilere göre Mercedes-Benz, birkaç yıl içinde elektrikli otomobilleri için EQ adını kullanmayı bırakabilir. Mercedes, öncelikle elektrikli araçlar için bağımsız bir markanın artık gerekli olmadığı için EQ markasını bırakmaya karar verdi. Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlara geçiş yapmak istiyor. Şirket, elektrikli araçlar konusundaki çalışmalarını son yıllarda yoğunlaştırdı. Yani şu anda EQ markası altında pazarlanan Mercedes'in elektrikli araçları birkaç yıl sonra yeni bir isme sahip olmayacak.

Marka 2030 Yılına Kadar Tamamen Elektrikli Araçlara Geçiş Yapacak

Hafızanızı tazelemek için Mercedes EQ serisi 2016'da piyasaya çıktı. 2019'da piyasaya sürülen EQC modeli, EQ adı altındaki ilk modeldi. Mercedes, elektrikli araçlar konusunda önemli araştırmalar yaptıktan sonra 2025 yılına kadar 10 yeni elektrikli otomobil piyasaya süreceğini söyledi. Mercedes, EQ etiketi altında beş farklı model sunar. Bunlar EQE, EQS, EQA, EQB ve EQC olarak karşımıza çıkıyor. EQ markası altında satılan modeller için kesin tarih veya isim değişikliği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Konuyla ilgili konuşan bir Mercedes temsilcisi, ayrıntılar vermek için henüz çok erken olsa da, amiral gemisi Mercedes-Benz markasını on yılın sonuna kadar tamamen elektrikle çalıştırmak için araçlarının adlarını değiştireceklerini söyledi.

Mercedes Bir Yandan Makyajlı CLA Bekleyişinde

Mercedes, A Serisi'nin makyajlanmasının ardından bu kez CLA modeli için harekete geçti. Mercedes, Ekim 2022’de makyajlanan A Serisi modelinin ardından CLA modelini de daha rekabetçi hale getirmek için yola çıktı. Alman otomobil üreticisinin makyajlı CLA’yı en yakın sürede tanıtması bekleniyor. CLA’nın sedan ve station wagon versiyonu için beklenen makyajda büyük değişimler beklenmiyor. Ayrıca CLA'nın şarj edilebilir hibrit formunun da bu tanıtımda yer alması da bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.