Merkel Geliyor

Almanya Şansölyesi Angela Merkel çalışma ziyareti için yarın Türkiye'ye gelecek. Merkel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Almanya ve Türkiye arasında ikili ilişkiler söz konusu olacak.Ayrıca Erdoğan ve Merkel'in gündeminde...

Yayınlanma:
Merkel Geliyor

Almanya Şansölyesi Angela Merkel çalışma ziyareti için yarın Türkiye'ye gelecek. Merkel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Almanya ve Türkiye arasında ikili ilişkiler söz konusu olacak.

Ayrıca Erdoğan ve Merkel'in gündeminde iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların konuşulacağı görüşmede, Almanya'nın temmuz ayı itibarıyla başlayacak Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı çerçevesinde, Türkiye-AB ilişkileri, katılım süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi konuları ağırlıklı olarak ele alınacak.

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Libya ve Suriye başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak.

Ziyarette Ayrıca Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni açılacak olan binasının da açılışı yapılacak.

Euronews'in haberine göre görüşmedek konuların arasında Türkiye'de tutuklu bulunan Alman vatandaşları ve Ankara'daki Alman Büyükeçiliği için çalışan Yılmaz Sunar olması bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.