Merkel'den Erdoğan'ı Kızdıracak Hareket

Alman Başbakan Angela Merkel, Türkiye'ye gelmeden bir gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kızdıracak ifadelerde bulundu. Ayrıntılar 5haber.com'da

Yayınlanma:
Merkel'den Erdoğan'ı Kızdıracak Hareket

Alman sunucu Jann Böhermann hakkında aceleci davrandığını dile getiren Merkel, "Geçen günlerde kişisel olarak öfkelendiğim tek şey 4 Nisan tarihinde 'bilinçli hakaret'ten söz etmiş olmamdır. Böylece kendi şahsi görüşümün bu konuda bir önemi varmış gibi bir intiba oluştu. Bunu bir kez daha düşündüğümde bir hata olarak değerlendiriyorum. Böylece sanki benim için düşünce özgürlüğünün, basın özgürlüğünün önemli olmadığı şeklinde bir inanç oluştu. Bunlar benim için önemli ve önemli kalmaya da devam edecek. Benim görüşmelerimi de her zaman etkiler. İnsan hakları ve değerler konusunda konuşulduğunda bu her zaman iki yönlüdür. Bir yanı, açıkta konuşulanlardır, diğer bir yanı da özel olarak konuşulanlardır. Siyasi görüşmelerde her iki yan da gündeme gelir. Bu gelecekte de böyle olacak. İnsan hakları, özgürlükler, basın özgürlüğü vazgeçilmez değerlerdir. Türkiye ile bir anlaşma yaptığımız için artık bunlar değersizdir gibi bir şey düşünülmesi yanlıştır" sözleriyle Türkiye'ye gelmeden önce çok tartışılacak sözlere imza attı.

Almanya'da Angela Merkel'in bu ifadeleri iç politika ile dış politikayı dengeleme çabası olarak görülürken bu konuda hata yaptığını savunması, anketlere göre Merkel'in bu görüşüne olan desteğin yüzde 20 seviyelerinde oluşu ve toplumun Merkel'in, komedyenin yargılamasına izin verdiği gerekçesiyle verilen tepkileri yumuşatmaya yönelik olduğu yorumları yapılıyor.

Kaynak: OdaTV, ABC Gazetesi, Cumhuriyet

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.