Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı-Karar sonrası dolar ne kadar oldu?

Beklenen faiz açıklaması geldi. Piyasaların günlerdir beklediği Merkez Bankası faiz kararı duyuruldu. İşte MB'nin faiz kararı ve bu karar sonrasında döviz kurlarındaki son durum.

Yayınlanma:
Merkez Bankası beklenen faiz kararını açıkladı-Karar sonrası dolar ne kadar oldu?

Merkez Bankası, beklendiği gibi PPK politika faizi ve gecelik borç verme ve borçlanma faizlerini değiştirmedi. Geç likidite penceresi faizini 0.50 puan artırdı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), beklendiği gibi politika faizi ve gecelik borç verme ve borçlanma faizlerini değiştirmedi; geç likidite penceresi faizini (GLP) 0.50 puan artırdı. Açıklama öncesi 3.59 liranın üzerinde olan dolar, açıklamanın ardından 3.56 lira düzeyine kadar geriledi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Marjinal fonlama oranı yüzde 9.25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7.25 düzeyinde sabit tutulmuştur. Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8’de sabit tutulmuştur. Geç Likidite Penceresi faiz oranları: Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00–17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 0.0 düzeyinde sabit tutulurken borç verme faiz oranı yüzde 11.75’ten yüzde 12.25’e yükseltilmiştir" denildi.

Merkez Bankasının bu kararı sonrasında dolar 3.56 TL seviyesine kadar indi. Euro ise 3.89 TL'ye geriledi.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.