Merkez Bankası ve AP Kararları Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (24 Kasım Gündel)

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamasının sonrasında Avrupa Parlamentosunun AB üyeliğini dondurma kararı alması doları tekrar yukarı yönde harekete geçirdi.

Yayınlanma:
Merkez Bankası ve AP Kararları Sonrası Döviz Kuru ve Altın Fiyatları (24 Kasım Gündel)

Son günlerde sürekli olarak yukarı yönde seyir gösteren Dolar ve diğer döviz kurları, aynı eğilimlerini devam ettiriyor. Önceki gün alınan Enerji Koordinasyon Kurulu ve Para Politikası Kurulu toplantılarının tekrar yapılması kararları ile piyasalar rahatlatılmaya alışılırken dolar 3.40 seviyelerine kadar geldi.

Önceki gün 3.36 seviyelerinde güne başlayan dolar, saat 17 civarında, tarihinin rekorunu kırarak 3.4155 seviyelerine kadar geldi. Bu gelişmelerin sonrasında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün gerçekleşen Enerji Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmadı. Toplantı sonrasında herhangi bir açıklamanın yapılmaması, günlerdir bu toplantıyı bekleyen piyasaların beklentisini boşa düşürdü.

Öte yandan doların, bugün Avrupa Parlamentosunda gerçekleşecek olan Türkiye'nin AB üyelik değerlendirme oylamasından da etkilenmesi bekleniyor. Piyasalar ve bilhassa döviz kurlarının odaklandığı bir başka nokta ise bugün gerçekleşecek olan Merkez Bankası Enerji Koordinasyon Kurulu toplantısı.

Merkez Bankası Faiz Açıklamasını Yaptı Dolar Daha da Yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün yaptığı açıklamalarda Merkez Bankası'nın faiz indiriminde bulunmasını istedi. Bu açıklama sonrası ise gözler bugün Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacak olan Enerji Koordinasyon Kurulu toplantısına çevrildi. Ancak bazı kurumların yaptıkları değerlendirme açıklamasında, faizlerde 0.25' lik bir indirim olması ya da indirimin hiç olmaması gibi bir durum söz konusu.

Merkez Bankasının faiz kararını açıklamasının ardından dolar 3.44 seviyesine kadar gelerek bir rekora daha imza attı. Öte yandan euro ise 3.62 ile rekor kırdı.

Altın Fiyatları

Altın ise önceki güne göre düşüş eğilimi gösterirken, gram altın kapalı çarşıda 130 TL'ye kadar düştü. Çeyrek altın ise 208 TL'ye alınırken, 213 TL'ye satılmaktadır. Cumhuriyet altını ise 869 TL'ye alınırken, 882 TL'ye satışa sunulmaktadır.

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.