Merkez Bankasının Kararları Sonrası Döviz Yükseldi | Son Dakika Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Merkez Bankası tarafından önceki gün alınan kararlar sonrasında dolar ve euro tekrar yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

Yayınlanma:
Merkez Bankasının Kararları Sonrası Döviz Yükseldi | Son Dakika Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Küresel düzeyde artışını sürdüren dolar, son günlerde bu yükselişini durdurmuştu. Ancak, Merkez Bankasının önceki gün aldığı kararlar, ve küresel piyasaların etkisiyle dolar tekrar yükselmeye başladı.

Donald Trump'ın ABD Başkanlığı görevini devralmasına iki gün kala, "değerli dolar" hakkında "endişe" ortaya koyduğuna ilişkin açıklamaları, doları küresel düzeyde bir miktar geriletmesine neden oldu. Euro/dolar paritesi, küresel piyasalarda 1.04 - 1.05 düzeyinden, 1.06-1.07 aralığına kadar yükseldi.

Geçen hafta ortasından bu yana bankaları "ucuz fonlamayı" bırakan Merkez Bankası da dün piyasa kapanışı sonrası bankacıların "swap işlemi" olarak adlandırdıkları "TL depoları karşılığı döviz depoları piyasasının açılması kararı" alarak yeni bir adım attı.

Merkez Bankası'nın kararı sonrası önceki akşam kapanışta 3.77 lira dolayında işlem gören dolar, bu sabah 3.78 - 3.79 lira aralığına; dün akşam 4.03 lira dolayında işlem gören euro da 4.04 - 4.05 lira aralığına yükseldi. Bugün ise Merkez Bankası'nın attığı frenleyici adımların etkisiyle dolar 3.7770 lira ve euro 4.0373 liranın üzerine çıktı.

Anayasa değişikliği görüşmelerinin yarattığı gerginlikle geçen hafta dolar 3.94 lira ve euro da 4.17 liralık tarihi rekor düzeylere tırmandı.

Altın Fiyatları

Döviz piyasasının sürekli olarak yukarı yönde seyretmesi, altın piyasasını da olumsuz etkiliyor. Altının gramı iki ay öncesine kadar 125 lira seviyesinde işlem görürken 18 Ocak günü 147 lira seviyesinden işlem görmektedir. Çerek altın 235 liraya alınırken 241 liraya satışa sunulmakta, yarım altın 470 liraya alınıp 482 liraya satılmakta, Cumhuriyet altını ise 978 liraya alınıp 993 liraya satılmaktadır. Altının onsu ise 1.213.66 seviyesinden işlem görmektedir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.