Mersin'de Sel ve Fırtına Sonrası Kriz Masası Kuruldu (Ev ve İşyerlerindeki Hasarlar Tespit Ediliyor)

Önceki gün kentte etkili olan yağış ve kuvvetli fırtına ile Mersin'de birçok ev ve işyerlerinde büyük hasar oldu. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi kriz masası oluştururken, CHP'li Atıcı, bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesini istedi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Mersin'de Sel ve Fırtına Sonrası Kriz Masası Kuruldu (Ev ve İşyerlerindeki Hasarlar Tespit Ediliyor)

Mersin'de önceki günden itibaren başlayan etkili yağmur hayatı felç etti. Dün sabah saatleri itibariyle başlayan fırtına ve şiddetli yağmurun ardındna ise bugün kentte güneş yüzünü gösterdi. Havaların düzelmesi ile birlikte sel felaketinin getirdiği yaralar sarılmaya başlandı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde oluşturulan kriz masasının, mahallelerdeki ev ve işyerlerinde oluşan hasarın belirlenmesi için başlattığı çalışma devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine yemek ve battaniye dağıtımı yapılırken su altında kalan ve işyerlerinin de tahliyesi sürüyor.

Afet Bölgesi İlan Edilsin

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM'ye verdiği soru önergesinde kentin afet bölgesi ilan edilip, edilmeyeceğini sordu. Başbakanın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde Mersin'in sel felaketinden olumsuz etkilendiğini belirten Atıcı, "Mersin merkezinde ve ilçelerinde bulunan ana ve tali yolların büyük bir bölümü trafiğe kapanmış, çok sayıda ev ve işyerinin kullanılamaz hale gelmiştir. Kentte elektrik ve telefon kesintileri yaşanmaktadır. Vatandaşlar ulaşım, iletişim ve temel ihtiyaçlara erişim noktasında kısıtlı haldedir. İki vatandaşımızın yaşamını yitirmesi bizleri derinden üzmüştür. Mersin'i afet bölgesi ilan etmeyi düşünüyor musunuz? Sel felaketi nedeniyle maddi zarara uğramış olan başta çiftçilerimiz olmak üzere mağdur vatandaşlarımıza doğrudan maddi yardım yapmayı düşünüyor musunuz? Sel felaketinden zarar gören Mersinli çiftçilerimizin ve esnafımızın devletin herhangi bir kurumuna olan borçlarını faizsiz olarak ötelemeyi düşünüyor musunuz? Sel felaketinde yaşamını yitirenlere yönelik olarak ne gibi yardımlar planlanmıştır? Doğal afetlerden korunmak ve gerektiğinde yaraların hızlıca sarılmasını sağlamak üzere Mersin'e yapılacak olan yatırımları arttırmayı düşünüyor musunuz?" dedi.

5haber.com  | Mersin

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.