Meta Yapay Zeka Şirketine Dava Açtı

Meta, bilinen eski adıyla Facebook, Voyager Labs isimli yapay zeka şirketine dava açtı. Yapay zeka şirketinin fake hesaplar açarak kullanıcı verilerini izinsiz topladığı iddia edildi. İddiaya göre yapay zeka şirketinin Facebook’ta...

Yayınlanma:
Meta Yapay Zeka Şirketine Dava Açtı

Meta, bilinen eski adıyla Facebook, Voyager Labs isimli yapay zeka şirketine dava açtı. Yapay zeka şirketinin fake hesaplar açarak kullanıcı verilerini izinsiz topladığı iddia edildi. İddiaya göre yapay zeka şirketinin Facebook’ta binlerce sahte hesap açtığı ve söz konusu hesaplar üzerinden yüz binlerce kullanıcının verilerini topladığı ileri sürüldü.

Instagram, Facebook ve Whatsapp gibi sosyal medya şirketlerini bünyesinde bulunduran Meta, Voyager Labs isimli yapay zeka şirketini mahkemeye verdi. Şirketin binlerce fake hesap açarak yaklaşık 600 bin kullanıcının verilerini izinsiz olarak topladığı ileri sürüldü.

Kendisini gelişmiş yapay zeka tabanlı araştırma çözümlerinde dünya lideri olarak tanıtan Voyager Labs, sosyal medya veri analizine önem veriyor. Şirket, sosyal medya hesaplarındaki verileri analiz ederek, kişilere dair çıkarımlar yapıyor.

Meta Voyager Labs şirketine dava açtı

2021 yılında bu hizmetini Los Angeles polisine satmış ve sosyal medya verileri üzerinden suç işleme potansiyeli olan kişilerin tespit edilmesi hedeflenmişti.

Yapay Zeka Şirketi Kullanıcı Verilerini İzinsiz Topluyor

Meta, şirketin izinsiz bir şekilde kullanıcı verilerini topladığını ve bunun da hizmet şartlarının ihlal edildiği anlamına geldiğini ifade etti. Şirketin şimdiye kadar 38 binden fazla fake hesap açtığı ve söz konusu hesapları kullanarak Temmuz 2022 ile Eylül 2022 arasında 600 binden fazla kullanıcının bilgilerini topladığı ifade edildi.

Dava sürecinde şirketin kendisini nasıl savunacağı ise merak ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.