Metaverse Tutkusu Milyar Dolarlar Kaybettirdi

Meta tarafından 2022 yılının son çeyreğine ilişkin mali rapor yayınlandı. Şirketin sanal gerçeklik ve metaverse ile ilgili çalışmalarını yürüten Reality Labs birimi, çok büyük zarar açıkladı. Buna karşın Facebook kısmında ise aktif kullanıcı sayısı ilk defa 2 milyar seviyesinin üzerine çıktı.

Yayınlanma:
Metaverse Tutkusu Milyar Dolarlar Kaybettirdi

Mark Zuckerberg, girişimleri ile internet dünyasını baştan aşağı değiştirmiş ve sosyal ağların insan yaşamında daha fazla yer almasını sağlamıştır. Şirketin adını Meta olarak değiştiren ve metaverse alanına yatırımlar yapan Zuckerbeg, bu alanda ise şimdiye kadar istediğini bulamadı.

Açıklanan son mali raporlarda, bu alandaki birimlerin çok yüksek zararlar açıklaması dikkat çekti. Ünlü ismin metaverse tutkusunun şirkete nasıl paralar kaybettirdiği bu rapor ile çok daha net bir şekilde görüldü. Bazı isimler, Zuckerberg’in hayatındaki en yanlış kararı vermiş olabileceğini iddia etti.

2022 yılının son çeyrek mali raporu, metaverse çalışmaları nedeniyle kaybedilen paranın ortaya çıkmasına yol açtı. Rapora göre sanal gerçeklik ve metaverse alanındaki birimi olan Reality Labs, sadece Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 4,28 milyar dolar kaybetti.

Reality Labs, bir önceki çeyrekte ise 3,67 milyar dolar zarar açıklamıştı. Buradan hareketle metaverse ve sanal gerçeklik için son 1 yılda 13 milyar dolardan fazla harcama yapıldığı görülüyor. Yani her ay, 1 milyardan daha fazla harcama yapılmış.

metaverse.jpg

Meta Son Çeyrekte 32 Milyar 32,16 Milyar Kazanç Açıkladı

Meta, metaverse alanında istediği sonuçları alamasa da, diğer alanlarda işler yolunda gidiyor. Şirket, son çeyrekte 32,16 milyar dolar kazandığını açıkladı. Giderlerin çıkarılması sonucunda ise üç aylık karın 4,65 milyar dolar olduğu görüldü. Bu haber, Meta hisselerinin %20 değer kazanmasını sağladı.

Ayrıca rapora göre Facebook, ilk defa 2 milyar aktif kullanıcıya ulaştı. Bu haber, şirketin Facebook bölümünde yüzleri güldürdü.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.