Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı: Uyarılara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Şubat tarihine ilişkin hava durumunu paylaştı. Müdürlüğün paylaştığı detaylara bakıldığında bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor. İşte 25 Şubat Cumartesi günü hava durumu.

Yayınlanma:
Meteoroloji Hava Durumunu Açıkladı:  Uyarılara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat Cumartesi gününe ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan son detaylara ve değerlendirmelere göre, Türkiye’de genellikle parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı aktarıldı. Bunların yanı sıra Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarıyla birlikte Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı geçmesi tahmin edilmekte.

1980351-jef2.jpg

Doğu tarafına bakıldığında ise buzlanma ve don olaylarının görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis oluşabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesim bölgeleriyle birlikte Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ riski bulunmakta.

hizi-saatte-70-km-yi-bulacak-istanbul-ve-izmir-dahil-15-ile-sari-ve-turuncu-uyar-1638513766.webp

Meteoroloji’den Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji genel müdürlüğü çeşitli uyarılarda da bulundu. Söz konusu rüzgarın, Marmara’nın batısıyla birlikte Kuzey Ege kıyılarında güney ve güney batı yönlerinden kuvvetli esmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yurttaşların önlem alması gerekiyor.

meteorolojiden-15-kente-uyari-kuvvetli-yagis-ve-firtina-geliyor-hava-durumu-haberleri-meteoroloji-uyardi-kar-ve-yagmur-geliyor-kar-yagacak-mi-2023turuncu-5ntf-jpg.webp

Çığ Tehlikesine Karşı Dikkatli Olunmalı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle birlikte Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçların çığ tehlikesi bulunmakta. Bu sebeple bölgede olan yurttaşların gerekli önlemleri mutlaka alması gerekiyor. Aksi halde sorunlarla karşı karşıya kalabilirler.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.