Meteorolojiden Aşırı Soğuk Hava Uyarısı!! 6-7-8 Ocak Türkiye Geneli Hava Durumu | Son Dakika

Meteoroloji'den birçok bölge için şiddetli fırtına soğuk hava ve kar uyarısı yapıldı. İşte fırtına ile soğuk havaların beklendiği yerler ve Türkiye geneli 3 günlük hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Aşırı Soğuk Hava Uyarısı!! 6-7-8 Ocak Türkiye Geneli Hava Durumu | Son Dakika

Meteorolojiden son dakika açıklaması geldi. Genel Müdürlük tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı bölgeler için yağış ve kuvvetli fırtına uyarısında bulunuldu. İşte Meteorolojiden yapılan son dakika açıklaması ve yağış ile fırtınanın beklendiği bölgeler.

Son Uyarılar

Meteoroloji: Hafta ortasına kadar etkili olması beklenen aşırı soğuk havayla birlikte meydana gelebilecek buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatlı olunmalıdır.

Fırtına

"Rüzgarın; Bugün ve yarın (Cuma) Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden fırtına şeklinde (60-80 km/saat) esmesi beklenmektedir. Güney yönlerden esen rüzgarın yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra Marmara ve Kuzey Ege'de yön değiştirerek kuzeybatı (karayel) yönüne dönmesi beklenmektedir. Başta soba ve bacı gazı zehirlenmeleri olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, iç bölgelerde kar erimeleri, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Hava Durumu Tahmini

6 Ocak Cuma günü, batı kesimlerde ilk önce kuvvetli lodosla beraber Marmara ve Ege'de yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, önce Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde İstanbul ve Marmara genelinde kuvvetli kuzeyli rüzgar ve hızlı sıcaklık düşüşleri ile yer yer yoğun olmak üzere kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

7 Ocak Cumartesi günü, kar yağışlarının iç kesimlere doğru etki alanını genişletmesi; Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

8 Ocak Pazar ve 9 Ocak Pazartesi günleri, kar yağışlarının kuzey, iç ve doğu kesimlerde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

6 Ocak Cuma Türkiye Geneli Hava Durumu

7 Ocak Cumartesi Türkiye Geneli Hava Durumu

8 Ocak Pazar Türkiye Geneli Hava Durumu

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.