Meteorolojiden Flaş Kuvvetli ve Aşırı Yağış Uyarısı (8-9-10 Mart Haritalı Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı bölgeler ve iller için kuvvetli yağış uyarısı geldi. İşte Meteoroloji tarafından konu ile ilgili yağılan son dakika uyarısı ve Türkiye geneli beklenen hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Flaş Kuvvetli ve Aşırı Yağış Uyarısı (8-9-10 Mart Haritalı Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika uyarısı yapıldı. Yapılan son dakika uyarısında, Muğla'da aşırı; Aydın, İzmir ve Antalya'nın batı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini açıklaması yapıldı.

Meteoroloji tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, aşırı yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren etkisini arttıracak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Çarşamba ve Perşembe günleri Muğla'da şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) , İzmir, Aydın ve Antalya illerimizin batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yetkililere Uyarı

Bu açıklama sonrasında Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, Muğla'da aşırı, İzmir, Aydın ve Antalya'da çok kuvvetli ve şiddetli yağış tahmin edildiğini duyurdu. İlgilileri tedbirli olmaya çağırdı.

8 Mart Çarşamba Türkiye Geneli Hava Durumu

8 Mart, Çarşamba

9 Mart Perşembe Türkiye Geneli Hava Durumu

9 Mart, Perşembe10 Mart Cuma Türkiye Geneli Hava Durumu

10 Mart, Cuma

Son dakika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.