Meteorolojiden Kar ve Kuvvetli Fırtına Uyarısı!! 21-22-23 Aralık Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı il ve bölgeler için kar yağışı ile kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. İşte Meteorolojiden yapılan açıklama ve Türkiye geneli 3 günlük hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Kar ve Kuvvetli Fırtına Uyarısı!! 21-22-23 Aralık Hava Durumu

Meteoroloji'den bazı iller için son dakika yağış ve kuvvetli fırtına uyarıları geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay ve Osmaniye bölgelerinde kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli fırtına nedeniyle çatı uçması ve ağaç veya direklerin devrilmesi gibi meydana gelmesi muhtemel risklere karşı bölge halkına uyarıda bulunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Hatay ve Osmaniye illerimizde yarın (21.12.2016 Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın hızını artırarak doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın 22.12.2016 Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir."

Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan bir diğer açıklamada, bazı bölgeler için yoğun veya yer yer kar yağışı uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda kar yağışı nedeniyle buzlanma ve çığ tehlikesi gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şu ifadelere yer verildi:

"21.12.2016 Çarşamba ve 22.12.2016 Perşembe günleri yurdun güney kesimlerinde görülmesi beklenen yağışların Gaziantep, Kilis ile Hatay, Adana ve Mersin'in iç ve dağlık kesimleri ile Konya ve Karaman il genelinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olması tahmin ediliyor. İç Anadolu bölgesini Akdeniz'e bağlayan karayollarında meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

21 Aralık Çarşamba Türkiye Geneli Hava Durumu

22 Aralık Perşembe Türkiye Geneli Hava Durumu

23 Aralık Cuma Türkiye Geneli Hava Durumu

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.