Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı (13, 14, 15, 16 Nisan Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bir son dakika açıklaması yapıldı ve bazı bölgeler için beklenen kuvvetli yağış ile fırtına nedeniyle uyarılarda bulunuldu. İşte Meteorolojiden yapılan son dakika açıklaması ve Türkiye genelinde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı (13, 14, 15, 16 Nisan Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden bir son dakika açıklaması yapıldı ve bazı bölgeler için beklenen kuvvetli yağış için uyarılarda bulunuldu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli yağış beklendiği kamuoyuna duyuruldu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli olması beklenen yağış nedeniyle ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğündne yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) sağanak ve zamanla gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde kar erimeleri de görüleceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve yer yer kar erimelerinin oluşturabileceği, sel, su baskını, taşkın, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

13 Nisan Perşembe Türkiye Geneli Hava Durumu

14 Nisan Cuma Türkiye Geneli Hava Durumu

15 Nisan Cumartesi Türkiye Geneli Hava Durumu

16 Nisan Pazar Türkiye Geneli Hava Durumu

Fırtına Uyarısı

Doğu Akdeniz'de yarın (12.04.2017 Çarşamba) ilk saatlerden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtına aynı gün (12.04.2017 Çarşamba) akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacak.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, Türkiye haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.