Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı (8-9-10 Şubat Hava Durumu)

Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre Ege bölgesinde kuvvetli yağış beklendiği belirtilirken bazı bölgeler için de fırtına uyarısı yapıldı. İşte yapılan açıklama ve 8-9-10 Şubat tarihlerinde Türkiye geneli haritalı hava durumu tahmini.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı (8-9-10 Şubat Hava Durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bazı bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji, Kıyı Ege'de kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu ve gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle ani sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şu açıklamaları yaptı:

"Kıyı Ege'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; bu akşam saatlerinde Çanakkale il geneli ile Çeşme yarımadasında, gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir il geneli ile Aydın ve Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Fırtına Uyarısı

Yapılan bir diğer açıklamada ise, "Güney Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden esen rüzgarın yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın; Çarşamba günü (08.02.2017) günün ilk saatlerinde etkisini kaybedeceği bekleniyor." ifadelerine yer verilirken, orta ve doğu akdeniz için de, "Yarın (08.02.2017) ilk saatlerden itibaren Orta ve Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğulu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün (08.02.2017) akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir." uyarılarına yer verildi.

8 Şubat Türkiye Geneli Hava Durumu

9 Şubat Türkiye Geneli Hava Durumu

10 Şubat Türkiye Geneli Hava Durumu

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.