Meteoroloji’den Rüzgar ve Yağmur Uyarısı: Bu Şehirler Tedbirlerini Almalı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 26 Şubat tahmini hava durumuna ilişkin paylaşımlarda bulundu. Bu bilgilere göre, Batı’da 8 il için sarı kodlu uyarılar yapıldı. Peki bugün hava nasıl olacak? Pazar hava durumu.

Yayınlanma:
Meteoroloji’den Rüzgar ve Yağmur Uyarısı: Bu Şehirler Tedbirlerini Almalı!

Şubat ayına giren Türkiye’de hava oldukça kurak. Birçok barajın alarm verdiği günlerde uzmanlar ‘su tasarrufu’ demeye devam ediyor. Bu koşulların yaşanması önümüzdeki yaz ayından felaket senaryolarını akla getiriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 26 Şubat 2023 gününe ilişkin tahmini hava durumunu paylaştı. Meteoroloji’den alınan bilgilere göre 8 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bazı bölgelerde kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

12.webp

Sağanak Yağmur Uyarısı

Türkiye’nin kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Balıkesir'in batı kıyıları, Isparta'nın güneyi, Muğla ve Antalya çevreleri ile gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege ile Balıkesir, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Buzlanmaya Dikkat!

Doğu bölgesinde hava koşullarından kaynaklı olarak don ve buzlanma olayının yanı sıra pus ve sis gibi hadiseler bekleniyor. Ayrıca Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle birlikte Doğu Anadolu’nun yüksek kar örtülerine sahip olan eğimli yamaçlarda çığ riski ön plana çıkıyor.

13.webp

Sert Rüzgara Dikkat!

Meteorolojinin altını çizdiği bir diğer konu ise Marmara’nın batısındaki Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ile kıyı Ege’de İzmir, Muğla ve Aydın’da kuvvetli rüzgarların görülmesi bekleniyor. Rüzgardan kaynaklı olarak çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmelere karşı tedbir alınması gerekiyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.