Meteorolojiden Son Dakika Kar Uyarısı!! 30 Kasım Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada hafta içinde ülkenin genelinde kar yağışının etkili olacağı ve bu konuda vatandaşların tedbirli olması gerektiği belirtildi. İşte Türkiye'de önümüzdeki günlerde hava durumu.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Son Dakika Kar Uyarısı!! 30 Kasım Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika uyarısı geldi.!!

Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasında gelecek Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde kar yağışının olacağı belirtildi.

Çarşamba

Meteorolojiden yapılan açıklamada yapışların Çarşamba gününden itibaren etkili olacağı belirtilirken, "Çarşamba ve Perşembe günleri ise kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor. Hafta başından itibaren batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarın; hafta ortasından itibaren ise karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışlar ile hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir." sözlerine yer verildi.

Meteorolojiden Son Dakika Uyarısı

Meteorolojiden bugün yapılan açıklamada vatandaşların, ani sel ,su baskını, yıldırım ve heyelan riskine karşı tedbirli olması gerektiğini kaydeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, açıklaması şu şekilde :" Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölge genelindeki beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Veysel Eroğlu'ndan Açıklama

Meteorolojinin yağış uyarısı sorulan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, gelecek çarşamba gününden itibaren tüm yurtta kar yağışı beklendiğini kaydetti. Meteorolojik değerlendirme haritasından gün gün yağış durumu ile ilgili bilgi veren Eroğlu, "Yağmur geliyor, belki yarın kar gelir. Batıdan itibaren Allah nasip ederse (yağış) gelmeye başladı. Önümüzdeki hafta herhalde salı, çarşambadan itibaren Türkiye'yi kaplayacak. Yağış bugün Trakya ve Ege'den başladı. Pazartesiden itibaren Afyonkarahisar'a doğru geliyor. Salı günü Afyonkarahisar, çarşamba günü aşağı yukarı tüm Türkiye'yi kaplıyor. Yağışlar öbür hafta sonunda yurdu terk ediyor. Gelecek haftaya sadece Ege Bölgesi'nde yağış kalıyor" diye konuştu.

30 Kasım Çarşamba Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu

5Haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.