Meteorolojiden Son Dakika Uyarıları ve 17-18-19 Kasım Hava Durumu

Meteorolojiden son dakika yağış uyarısı geldi. İşte yağış beklenen bölgeler ve Türkiye geneli önümüzdeki üç günlük haritalı hava durumu.

Yayınlanma:
Meteorolojiden Son Dakika Uyarıları ve 17-18-19 Kasım Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde kar şiddetli yağış beklenen bölgelere uyarı da bulunuldu.

Meteoroloji, Hatay, Osmaniye ile Kahramanmaraş'ın güney bölgelerinde kuvvetli yağış beklediklerini belirterek bölge halkına uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada gök gürültülü sağanak yağışının beklenildiği bölgelerde sağanak yağışının kuvvetli bir şekilde bölgeye etki edeceği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada bölgede yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunularak, "Yapılan son değerlendirmelere göre ; bugün akşam saatlerine kadar Osmaniye ve Hatay ile Kahramanmaraş'ın Andırın ve Türkoğlu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." açıklaması yapıldı.

17 Kasım Perşembe Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu

18 Kasım Cuma Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu

19 Kasım Cumartesi Türkiye Geneli Haritalı Hava Durumu

Tokat Başçiftlik'te Kar Yağışı

Tokat'a bağlı Başçiftlik ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu ve bölge beyaza büründü.

Tokat'ta kent merkezinde hava sıcaklığı 2 dereceye düşerken, kentin bazı ilçelerinde ise kar yağışı etkili oldu. Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerinin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı görüldü. Başçiftlik'te 1600 metre yükseklikteki Ortayayla bölgesinde bulunan kayak merkezinin çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının bölgede 5 santime ulaştığı öğrenildi.

Uludağ'a İlk Kar Düştü

Türkiye kış turizminin en önemli merkezlerinden olan Uludağ, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Kar kalınlığının 10 santimetreye yükseldiği Uludağ’ın yeni sezondaki ilk ziyaretçileri Arap turistler oldu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.