Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı: Bu Şehirler Dikkatli Olsun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin birçok bölgesinde yağmur ve kar bekleniyor. Bunların yanı sıra Meteoroloji bazı bölgedeki yurttaşları ekstra olarak uyardı. İşte tüm detaylar.

Yayınlanma:
Meteoroloji’den Son Dakika Uyarısı: Bu Şehirler Dikkatli Olsun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Şubat Perşembe gününe özel olarak genel bir derleme yaptı. Meteoroloji’nin son açıklamasına göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla birlikte Bolu, Karabük, Kastamonu kıyıları, Sinop, Tokat, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinin yerel olmak üzere yağmurlu olması bekleniyor. Doğu Karadeniz bölgesinin de az bulutlu ve açık bir havaya sahip olması beklenmekte.marmara-denizi-firtina-f9z9-cover.jpg

Kuvvetli Yağış Uyarısı Yapıld​​​​​​ı

Meteoroloji yağışların gece saatleriyle bi​​​​​​​rlikte Trabzon, Rize ve Artvin kıyı kesimlerinde ekstra şiddetli olabileceğini ifade etti. Yerel olarak kuvvetli olacak yağmurlardan kaynaklı çeşitli tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğinin altı çizildi.

karla-karisik-yagmur-aa-1752339.jpg​​​​​​​

Bu Bölgelere Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji rüzgarlı geçecek bölge için Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda güney ve güneybatı yönlerinde saatte 40/60 km hızla rüzgar olacağını aktardı. Bu olumsuzluklara karşı tedbirlerin alınması ve baca uçmalarına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

cig-tehlikesi-aa-1486275.jpg​​​​​​​

Çığ Tehlikesi Olan Bölgeler

Gelen bilgilere göre, Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle birlikte yüksekleriyle Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi riski bulunmasından kaynaklı ekstra dikkatli olunması gerektiği aktarıldı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.