Meteoroloji’den Yağış Uyarısı: 20 – 21 Şubat Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce bazı bölgeler için uyarılar yapıldı. Güncel hava durumu analizleri ve Meteoroloji tarafından yapılan açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.

Yayınlanma:
Meteoroloji’den Yağış Uyarısı: 20 – 21 Şubat Hava Durumu

Geç gelen Kış mevsimi her geçen gün daha sert koşulları ortaya çıkartmaya başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminleri de birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yurttaşların merak ettiği detaylar ise ‘’Hava durumu nasıl? 21 Şubat hava durumu? Kar yağışı olacak mı?’’ gibi sorular. İşte tüm merak edilenler.

Kar Yağışı Ne Zaman?

Meteoroloji resmi sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdiği 20 Şubat ve 21 Şubat hava durumu tahminiyle ilgili detaylar şu şekilde;

”Rize ve Artvin çevrelerinde beklenen yağışların; bugün akşam saatlerinden itibaren, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yükseklerinde (800-1000 metre ve üzeri rakımlı) kuvvetli kar yağışı, Artvin’in Borçka, Şavşat, Murgul ve Ardanuç ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı (20 cm. ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarda çığ tehlikesi, kar yağışı alacak yerlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların yarın (21.02.2023 Salı) sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.”

Tedbir ve Önlem Alınması Gerekiyor

20 – 21 Şubat tarihleri içerisinde oldukça etkili olması beklenen kar ve yağmura karşı tedbir alınması gerektiğinin altı çizildi. Meteoroloji olası sel, don olayı, buzlanma, su baskını, ulaşımda aksama ve çığ tehlikesine karşı bölgedeki yurttaşların tedbirlerini alması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.