MG Ülkemizde Liderliği Aldı! Türkiye’de En Çok Satışı Yapılan İngiliz Marka Olduğu Açıklandı!

MG, 2022'de Türkiye'de en çok satan İngiliz otomobil markası oldu. Doğan Holding'in bir bölümü olan Doğan Trend Otomotiv, 2021 yılında İngiliz otomobil üreticisi MG'yi Türkiye'de temsil etmeye başladı.

Yayınlanma:
MG Ülkemizde Liderliği Aldı! Türkiye’de En Çok Satışı Yapılan İngiliz Marka Olduğu Açıklandı!

Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal'a göre Doğan Trend Otomotiv'in hedeflerinden biri de yılın başında Türkiye'deki İngiliz otomobil üreticileri arasında net bir şekilde üstünlük sağlamaktı. Marka bunu başarmış görünüyor.

Tibet Soysal Açıklama Yaptı

Tibet Soysal ise yaptığı açıklamada, "İngiliz otomotiv markaları arasında liderlik hedefimize ulaşarak 2022 yılını tamamladık. 2022'de büyümeye odaklanıp model teklifimizi genişlettiğimizde, 2021'e kıyasla satışlarda 3,5 kat artış gördük. Kısa sürede yepyeni bir teknoloji geliştirerek Kasım 2022'de liderliğini sürdürdüğümüz Şarj Edilebilir-Hibrit pazarında yılı ikinci oyuncu olarak tamamladık. 2023 için daha da büyük hedefler koyuyoruz” dedi.

Tibet Soysal söylediklerine ek olarak, “Yılın ilk yarısında tanıtacağımız %100 elektrikli yeni MG araçlarımızın da yardımıyla ürün yelpazemizi ikiye katlamayı hedefliyoruz. 2023 yılında elektrikli MG arabalarının yarısının sahipleriyle buluşmak istiyoruz” diye ekledi.

yeni-benzinli-mg-hs-turkiye-de.jpg

Satışlar Resmen Üçe Katlandı

Aston Martin, Bentley, Jaguar, McLaren, Mini, Lotus ve Rolls Royce gibi İngiliz otomobil üreticileri arasında MG, 2022'yi Türkiye'de "lider" olarak tamamladı. İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosluğu Doğu Avrupa ve Orta Asya Ticaret Müsteşarı Kenan Poleo, MG'nin 2022'de en çok satan İngiliz otomobil markası olma başarısına ilişkin olarak, "Başarılı yolculuğu izlemek çok sevindirici. Fazlasıyla rekabetçi olduğunu bildiğimiz otomotiv endüstrisindeki köklü bir İngiliz markasının, hızlı gelişimlerinden dolayı tüm MG ekibini tebrik ediyoruz” dedi.

Avrupa’da satışlarını 2022 yılında bir önceki yıla göre üç katına çıkaran MG markası, elektrikli otomobil pazarında önemli bir paya sahip. Türkiye’de ise 2021 yılından beri Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen MG markası, yüzde 100 elektrikli ZS EV modelini satışa sunmasının ardından plug-in hibrit modeli E-HS’i de kullanıcıları ile buluşturdu. Marka, kullanıcılarından gelen geri bildirimler doğrultusunda hem elektrikli ZS EV hem de E-HS modellerinin benzinli alternatifini müşterilerine sundu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.