MHP Lideri Devlet Bahçeli'den İhraç Edilen Akademisyenler ile İlgili Flaş Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son KHK'lar ile ihraç olan akademisyenler ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli'nin açıklamaları.

Yayınlanma:
MHP Lideri Devlet Bahçeli'den İhraç Edilen Akademisyenler ile İlgili Flaş Açıklama

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile ihra. edilen akademisyenler hakkında tartışmalar devam ediyor. Bu kapsamda son olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli bazı açıklamalarda bulundu.

KHK'lar ile ihraç edilen akademisyenlerin hepsinin masum olmadığını savunan Bahçeli, şu açıklamalarda bulundu:

"(KHK'larla ihraçlar) Muhalif kavramının içeriğinde çok net bilgi görülmüyor. Muhalif dediğiniz unsurlar belki de FETÖ'nün beyin takımlarından olabiliyor. Bunu görebilmek açısından bazı uygulamalar her devlet tarafından yapılır. O bakımından uygulamaların sonucunu görebilmek için adalet mekanizmasının kısa sürede harekete geçip, orada sorgulanmanın başlaması lazım. Üniversite çok önemli bir kurum ama üyelerinin hepsinin masum olduğunu da söylemek çok yanlış olur. Eski bir öğretim üyesi olarak söylüyorum."

Abdullah Gül'ün Açıklamaları

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önceki gün yaptığı açıklamaları ile ihraç edilen akademisyenlere ilişkin durumu değerlendirdi. Gül açıklamasında, "Doğrusu bunu üzüntüyle takip ettiğimi beyan etmek isterim. Çünkü hem vicdanla hem de çok adaletle bağdaşmayan birçok durumlar görüyorum, bu kanun hükmünde kararnamelerle ve görevlerine son verilenlerle ilgili. Özellikle bilim dünyasında, üniversitelerde üniversitelerde bu işin sıklaşması çok rahatsız edici ve çok vicdan yaralayıcıdır" ifadelerine yer vermişti.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.