Mia Teknoloji (MIATK) Ar-Ge Projelerine Yeni Onay Aldı!

Mia Teknoloji A.Ş. (MIATK), sağlık sektöründe ilaç maliyetlerini düşürmeyi ve hasta güvenliğini artırmayı amaçlayan Tam Otomatik İlaç Etiketleme Cihazı için Ar-Ge onayını aldı.

Yayınlanma:
Mia Teknoloji (MIATK) Ar-Ge Projelerine Yeni Onay Aldı!

Mia Teknoloji'nin Ar-Ge bölümü, sağlık kuruluşlarında kullanılmak üzere yeni bir cihaz geliştirdi. 7 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimle duyurulan bu gelişme, hastane içi ilaç hareketliliğinin elektronik olarak izlenmesi ve yönetilmesi alanında büyük bir yenilik olarak değerlendiriliyor. Geliştirilen prototip, ampul, flakon ve hazır şırınga formundaki ilaçların etiketlenmesi işlemini otomatik olarak gerçekleştiriyor.

mia-teknoloji.webp

Açıklamada İlaç maliyetlerinin kontrol altına alınması ve hasta güvenliğinin sağlanması için hastane içerisindeki ilaç hareketliliğinin elektronik olarak izlenmesi ve yönetilmesi kapsamında sağlık kuruluşları bünyesinde yer alan eczanelerde kullanılmak üzere ampul, flakon, hazır şırınga formunda ilaçların otomatik olarak etiketlenmesi işlevini yerine getirecek etiketleme cihazının prototipinin geliştirilmesi amacıyla şirketin Ar-Ge Birimi tarafından geliştirilen “Tam Otomatik İlaç Etiketleme Cihazı’ Ar-Ge projesi Gazi Üniversitesi Teknopark Yönetimi Hakem Heyeti tarafından onaylandığı belirtildi.

İlaç maliyetlerinin kontrol altına alınması ve hasta güvenliğinin sağlanması için hastane içerisindeki ilaç hareketliliğinin elektronik olarak izlenmesi ve yönetilmesi kapsamında sağlık kuruluşları bünyesinde yer alan eczanelerde kullanılmak üzere ampul, flakon, hazır şırınga formunda ilaçların otomatik olarak etiketlenmesi işlevini yerine getirecek etiketleme cihazının prototipinin geliştirilmesi amacıyla şirketimizin Ar-Ge Birimi tarafından geliştirilen “Tam Otomatik İlaç Etiketleme Cihazı’ Ar-Ge projesi Gazi Üniversitesi Teknopark Yönetimi Hakem Heyeti tarafından onaylanmıştır.

Proje bütçesi 7.595.781 TL olup özel ve resmi sağlık kuruluşlarının, ilaç yönetimi süreçlerinin optimize edilerek daha etkin ve güvenilir hale getirilmesi hedeflenmektedir. İlgili projenin 6 ay içerisinde tamamlanarak ülkemizdeki ve dünya genelindeki dijital hastane seviyesi HIMSS Seviye 6 ve 7 olan sağlık kuruluşlarına satışının yapılması planlamaktadır.

AR-GE projelerimizin geliştirilmesi ve artırılması konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Sunarız.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.