Microsoft & Activision Birleşimine Karşı Açılan Dava YouTube Üzerinden Yayınlanabilir

Microsoft-Activision birleşiminin açıklanmasından sonra bu alandaki rekabetin düşeceği yorumları yapılmıştı. Konu, bir süre sonra oyuncular tarafından mahkemeye taşınmıştı. Sonucunun merakla beklendiği davanın Youtube’dan...

Yayınlanma:
Microsoft & Activision Birleşimine Karşı Açılan Dava YouTube Üzerinden Yayınlanabilir

Microsoft-Activision birleşiminin açıklanmasından sonra bu alandaki rekabetin düşeceği yorumları yapılmıştı. Konu, bir süre sonra oyuncular tarafından mahkemeye taşınmıştı. Sonucunun merakla beklendiği davanın Youtube’dan yayınlanma ihtimali olduğu iddia edildi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Microsoft, astronomik bir rakamla Activision Blizzard’ı satın alacağını açıklamıştı. Söz konusu açıklama, oyun dünyasında büyük bir yankı uyandırmıştı. Bir süre sonra itirazlar yükselmiş ve konu farklı davalarla mahkemeye taşınmıştı.

Microsoft’un en büyük rakibi olan Sony de satın alma kararına itirazını dile getirmiş ve gerekli başvuruları yapacağını duyurmuştu. Bir süre sonra ise Rekabet Kurumları tarafından inceleme sürecinin başladığı açıklanmıştı.

Kısa bir süre önce Microsoft-Activision birleşmesine bir itirazın da oyunculardan geldiği açıklandı. 10 kişilik bir oyuncu grubu, satın almanın Microsoft’un tekel konumuna gelmesine neden olacağını iddia etti. Bu iddiayı mahkemeye taşıdı.

Oyuncuların Açtığı Dava YouTube’dan Yayınlanabilir

ABD’nin farklı eyaletlerinden oyuncuların Microsoft’a açmış olduğu dava, Youtube üzerinden yayınlanabilir. Hukukçu olan Florian Muller tarafından yürütülen FossPatents, davanın görüleceği bölge mahkemesinin şeffaflık sunduğunu ifade etti. Bu durum ise bazı davaların canlı olarak Youtube üzerinden yayınlanmasını mümkün kılabilir.

microsoft activision

Dava, Kaliforniya’nın kuzeyinde görülecek. Duruşmaların ne zaman başlayacağı konusu ise henüz netleşmedi. Oyuncular, Microsoft-Activision ile Call of Duty, World of Warcraft ve Doom gibi önemli oyunların Microsoft’un kontrolüne geçeceğini ve bunun da tekel olma anlamına geldiğini iddia etmişti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.