Microsoft Activision Sürecine Avrupa Birliği Nasıl Tepki Verecek?

Microsoft’un Acitivision’ı satın alma sürecine dair AB’den de tepki geldiği ve bu satın almanın sonuçlanması durumunda Microsoft’a ceza verilebileceği iddia edildi. İddiaların kaynağı olarak Reuters’a yakın isimler olarak...

Yayınlanma:
Microsoft Activision Sürecine Avrupa Birliği Nasıl Tepki Verecek?

Microsoft’un Acitivision’ı satın alma sürecine dair AB’den de tepki geldiği ve bu satın almanın sonuçlanması durumunda Microsoft’a ceza verilebileceği iddia edildi. İddiaların kaynağı olarak Reuters’a yakın isimler olarak gösterildi.

Microsoft’un Activision’ı satın alma girişimi sonrasında başlayan kaos, artarak devam ediyor. Satın almanın mahkemelere taşınmasının ardından, dünya devi şirketlerden farklı tepkiler gelmiştir. Sony başta olmak üzere Google NVIDIA gibi şirketler, bu satın almayı eleştirmişti.

Ortaya atılan yeni iddialara göre bu satın almaya AB’nin de karşı çıktığı ifade edildi. Satın alma sürecinin kesinleşmesi durumunda AB’nin Microsoft’a önemli bir para cezası vermeye hazırlandığı iddia edildi.

Bütün bu tepkilere ve karşı çıkışlara rağmen Microsoft’un kararından dönmeyeceği ve satın alma konusunda son derece kararlı olduğu iddia edildi.

AB, Microsoft’a Çok Büyük Bir Para Cezası Verebilir

Reuters’a yakın haber kaynaklarından aktarılanlara göre AB antitröst yasalarından dolayı Microsoft’a önemli para cezaları verebilir. Cezanın nedeni ise Activision’ı satın alma süreci. Verilecek cezanın ise son derece ağır olabileceği kaydedildi.

microsoft activision avrupa birliği olayı

AB tarafından gelen bu haberler, Google ve NVIDIA gibi şirketlerin tepkileri ve yükselen diğer itirazlara rağmen Microsoft, kararından geri adım atmıyor. Satın alma sürecinin başarı ile tamamlanacağından emin.

Microsoft’a yakın kaynaklar, şirketin bu satın alma sürecinin sorunsuz tamamlanması için her yolu deneyeceğini aktarıyor. Satın alma sonrasında nelerin yaşanacağı ve özellikle Sony’nin bu durumdan nasıl etkileneceği ise merakla bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.