Microsoft Edge Tarayıcısı İçin Yeni Özellik Geldi! Yan Yana İki Sekme Açılacak!

Microsoft'un internet tarayıcısındaki sekme özelliği kullanıma sunuldu. Edge'in beta sürümü artık iki web sitesini aynı anda görmenizi sağlayan bölünmüş bir pencere işlevi sunuyor.

Yayınlanma:
Microsoft Edge Tarayıcısı İçin Yeni Özellik Geldi! Yan Yana İki Sekme Açılacak!

Microsoft Edge'in beta sürümü artık gerçekten yararlı bir işlev sunuyor. Sekmeler arasında gezinmek zorunda kalmadan, bölünmüş pencere (bölünmüş ekran) işlevi kullanılarak iki web sitesi yan yana izlenebilir.

Yeni işlevsellik etkinleştirildikten sonra, bölünmüş ekran butonu, tarayıcının üst menüsünde, adres çubuğunun hemen yanında görünür hale gelir. Bu butona dokunduğunuzda mevcut sekme sola taşınır ve sağdaki yeni pencerede arka plan sekmelerinden birini seçebilirsiniz.

Kararlı Sürüme Gelecek

Aynı anda birden çok sekmeyle çalışması gereken kullanıcılar, şüphesiz Microsoft'un tarayıcısında bulunan bölünmüş pencere özelliğini yararlı bulacaktır. Bu, iki ayrı tarayıcı penceresinin açılmasını ve yakın zamana kadar yan yana hizalanmasını gerektiriyordu. Bu prosedür, Edge'in beta sürümündeki yeni özellik sayesinde daha basit hale getirilmiştir. Adres çubuğunun ve web tarayıcısının üst menüsünün geri kalanının şu anda her iki sekme tarafından paylaşıldığına dikkat edilmelidir. Bölünmüş pencere yakında tarayıcının kararlı sürümünde erişilebilir olacaktır.

340x1912xmicrosoft-edge-ye-cihazlar-arasi-sekme-gonderme-ozelligi-geldi.jpg

Microsoft'un Net Karında Düşüş Gözlendi

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft, 2016 yılının Ekim ve Aralık ayları arasında ve bir önceki yılın aynı döneminde net karının %12 düştüğünü gördü. Bilançosunu açıklayan Microsoft, mali takviminde Ekim-Aralık aylarını ikinci çeyrek olarak kabul etti. Sonuç olarak, şirketin geçen yılın Ekim-Aralık aylarındaki satışları, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artarak 52,7 milyar dolara ulaştı. Temmuz-Eylül 2021 dönemi, Microsoft için 51,7 milyar dolar gelir gördü.

Microsoft’un net kârı ise aynı dönemde yüzde 12 azalarak 16,4 milyar dolara geriledi. Firmanın net kârı geçen senenin aynı döneminde 18,8 milyar dolar olmuştu. Şirketin hisse başına kârı da bu dönemde 2,48 dolardan 2,20 dolara indi. ABD’li teknoloji devi Microsoft, geçen hafta 10 bin çalışanını işten çıkaracağını duyurarak, şirketin 8 yılı aşkın süredir en büyük işten çıkarma kararını almıştı. Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, konuya ilişkin şirket çalışanlarıyla paylaştığı yazıda, müşterilerin dijital harcamalarını optimize ettiğini belirterek, “Ayrıca, dünyanın bazı bölgeleri resesyonda olduğu ve diğer bölgeler de resesyon beklediği için her sektördeki ve coğrafyadaki kuruluşların temkinli davrandığını görüyoruz.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.