Microsoft İlginç Hamleler Yapıyor! HoloLens ve Sanal Gerçekliğin Arkasında Olan Tüm Ekiplerin Fişini Çekiyor!

Microsoft kısa bir süre önce 11.000 çalışanını veya küresel iş gücünün yaklaşık %5'ini işten çıkaracağını açıkladı. HoloLens, sanal gerçeklik ve karma gerçeklik departmanları, şirketin en büyük neşter vuruşlarını...

Yayınlanma:
Microsoft İlginç Hamleler Yapıyor! HoloLens ve Sanal Gerçekliğin Arkasında Olan Tüm Ekiplerin Fişini Çekiyor!

Microsoft kısa bir süre önce 11.000 çalışanını veya küresel iş gücünün yaklaşık %5'ini işten çıkaracağını açıkladı. HoloLens, sanal gerçeklik ve karma gerçeklik departmanları, şirketin en büyük neşter vuruşlarını yaptığı yerler gibi görünüyor.

Microsoft Artık Artırılmış Gerçekliğe ve Sanal Gerçekliğe İnancını Kaybetmiş Olabilir

Microsoft, 2017 yılında sanal gerçeklik alanında daha aktif çalışabilecek ve bu nedenle AltSpaceVR ve arkasındaki tüm ekip dağılmış durumda. Duyuru, AltSpaceVR'nin Mart ayında faaliyetlerini tamamen durduracağını iddia ediyor. Microsoft, AltSpaceVR'ye ek olarak, iyi bilinen MRTK yazılım çerçevesinden sorumlu tüm ekibi de dağıtıyor. HoloLens ve Unity VR entegrasyonları için, Karma Gerçeklik Araç Kiti olarak bilinen platformlar arası yazılım mimarisi çok önemliydi.

Öte yandan HoloLens, son yıllarda Alex Kipman'ın ürünün baş mimarı olarak istifa etmesiyle çoktan sözleşme yaptı. Microsoft'un ABD ordusuyla olan anlaşması, HoloLens'in ana ve muhtemelen tek ilgi odağıdır. Ek olarak, önümüzdeki ay yeni bir sürüm çıkarması planlanan MRTK ekibinin tamamının kovulması, Microsoft'un artık sanal gerçekliğe inanmadığının bir işareti de olabilir. Ek olarak, Microsoft'un oyun markalarında da büyük kesintiler yapılıyor. The Coalition, 343 Industries ve Bethesda gibi önemli oluşumlar işten çıkarmalardan etkilenen stüdyolar arasında yer alıyor.

Teknoloji şirketlerindeki bu büyük işten çıkarmalar, potansiyel olarak pervasız bir genişlemenin işareti olabilir. Pandemi sırasında işletmeler her zamankinden daha fazla çalışanı işe aldı. Salgın dönemi kapandı ve zorlu ekonomik koşullar artık kendini gösteriyor. Bu nedenle işletmeler karlılıklarını sürdürebilmek için düşük öncelikli bölgelerden uzaklaşmayı hedeflemektedir.

Microsoft O Platformdan Vazgeçti

2017 yılında Microsoft tarafından satın alınan AltspaceVR, Metaverse dünyası için geliştirdiği teknolojiler ile biliniyor. Mesh platformuna odaklanacağını belirten şirket, AltspaceVR’ın faaliyetlerine 10 Mart 2023’te son verecek. Mesh, Microsoft tarafından geliştirilen bir iş birliği ve iletişim platformu olarak nitelendiriliyor. Şirketin VR kulaklıklar, AR, dizüstü bilgisayarlar veya akıllı telefonlar gibi birden fazla cihaz arasında holografik sanal iş birliğini birleştirmeyi hedefleyen Mesh, Microsoft Teams ile entegre çalışacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.