Microsoft Windows XP'nin Önceki 50 Logosu Ortaya Çıktı!

Kullanıcılar tarafından çok kullanılan ve sevilen Windows XP'nin şimdiki logosundan önce tam 50 farklı logo denenmiş. Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre bu logolar birçok farklı tasarımı taslak halinde kalmış. İşte haberle ilgili ayrıntılar.

Yayınlanma:
Microsoft Windows XP'nin Önceki 50 Logosu Ortaya Çıktı!

Windows XP'nin ilk sürümünden bu yana 22 yıl geçti. Microsoft’un en popüler işletim sistemlerinden olan XP, küresel çapta birçok kullanıcının tercihiydi.

Microsoft XP'nin 3D versiyonlu tasarımından önce Frog Design'nın önerilerine başvurdu.

Microsoft direktörü Casey Potter, Microsoft logosu için orijinal bir bakış açısı aradığını, marka tasarımlarının daha esnek olması gerektiğini belirtti. Bu konuda: “Microsoft’un Windows markasının uzun tarihi boyunca edindiği marka değerini koruması ve aynı zamanda daha esnek, kullanıcı dostu bir markaya evrimi ifade etmesi gerekiyordu” açıklamalarında bulunmuştu.

Frog Design bu kriterlere uyarak basittir radikale çeşitli revizyonlarla 50 farklı logo sundu.

Windows XP Kullanılmalı Mı?

Windows XP’nin logosundaki ilk tasarımlara bakmak birçok kimse için anı tazelemek gibi olsa da, XP işletim sisteminin yenilikleri takip edemediğini belirtmek gerekiyor. Küresel çapta hala popülerliğini koruyan sistemde 2021 yılı için Windows kullanan 50 milyon cihazın 1.5 milyonu yeni versiyonlara geçmiş durumda.

windows-xp-eski-logosu.webp

İşletim sisteminin çok tercih edilmesine rağmen Microsoft, 2014 yılının Nisan ayında XP’yi desteklemekten vazgeçtiklerini belirtti.

Windows XP, eski bir işletim sistemi olduğundan yeni siber saldırılara karşı oldukça pasif kalıyor. İnsanların uzun süre kullandıkları alışkanlıklardan vazgeçmesi zor olsa da, saldırılara karşı korunmasız olduğu için bu işletim sistemini kullanmamak gerekiyor.

Bu durum, yalnız kişilerin şahsi bilgisayarları değil bu işletim sistemini kullanan kurumların alt yapıları ile ilgili de risk barındırıyor.

windows-xp-eski-logosu2.webp

2014 yılında global çapta ATM’lerin %95’inin Windows XP kullandığı tahmin ediliyordu. 2023 yılına gelindiğinde günümüzde de bu uygulamayı kullanan ve kritik alt yapı kurumlarında olan birçok bilgisayar mevcut.

Windows XP, 20 yılı aşan eski bir işletim sistemi olduğundan yeni ve zor siber saldırıların karşısında oldukça yetersiz kalıyor. İnsanların uzun süre kullandıkları işletim sisteminden ayrılmak zor olsa da, saldırılara karşı korunmasız olduğu için bu işletim sistemini kullanmamak gerekiyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.