Milli Eğitim'den sınavsız eğitim sistemi ve LGS açıklaması

Milli Eğitim Bakanı , bir gazeteye verdiği röportajda sınavsız eğitimden yana olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Milli Eğitim'den sınavsız eğitim sistemi ve LGS açıklaması

Sınavsız sistem mi geliyor?

Milli Eğitim Bakanı Hürriyet'e konuk oldu. Gamze Kolcu'nun sorularına cevap veren bakan Selçuk, eğitimde sınavsız sistem istediğini söyledi.

Gamze Kolcu'nun haberine göre Bakan Selçuk, "Eğitim mutabakat ister. Yani parti eğitimi olmaz. Milletin eğitimi olur. Ülkenin eğitimi olur. Hani o yüzden de hep böyle milletin ortak paydası nedir, oraya bakarak hareket etmek. Yoksa herkes kendi bakış açısıyla çocuk yetiştirmeye çalışır"  dedi.

Sınavlara değil öğrencileri hayata hazırlamaları gerektiğini söyleyen Selçuk, "2040'a doğru dünyada, dünya tarihinin dördüncü büyük kırılması geliyor. Yani tarım, sanayi ve bilgi toplumundan sonra dördüncü büyük kırılma geliyor 2030'ların sonunda. Mevcut istihdam sistemlerinin tümünü yok sayıyor. Bunun içinde çocukların bu beceriyle meşgul edilmemesi gerekiyor. Sınava değil hayata insan hazırlamalıyız Türkiye'de. Dünyanın istediği beceri seti ne ise ben o beceri setini okul öncesinden itibaren vereyim istiyorum." dedi.

SINAVSIZ EĞİTİM

Hayalinin sınavsız eğitim sistemi olduğunu ifade eden Selçuk, "Birdenbire sınav kalksın, her şey sınavsız olsun, herkes istediği yere girsin bu mümkün değil. Şundan dolayı değil; okullar arasındaki imkan farkı olması gerekenin çok üzerinde Türkiye'de. Bu Batı Avrupa'da yüzde 10'un altında. Okullar arasında imkan farkları olunca veli 'Ben şu okulu istiyorum' diyor. O okula talep artıyor ve sınav kaçınılmaz oluyor. Eğitimin amacı da değişiyor, yani sınav için elemek için eğitim yapıyoruz. Hayalim sınavsız bir sistem." dedi.

LİSELERE GİRİŞ SINAVI

Liseye Giriş Sınavı (LGS) için de konuşan Bakan Selçuk, "Prensip olarak şunu söyleyeyim hiçbir çocuğun hayatını zorlaştırmayacağız, hiçbir çocuğumuz bundan dolayı strese girmeyecek. Öğrencilerin mevcut artış oranından kaynaklı bir problem yaşamayacak." ifadelerini kullandı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.