Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Atanan Yahya Coşkun Kimdir?

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Yahya Coşkun atandı. İşte yayımlanan atama kararı ve Yahya Coşkun'un hayatı.

Yayınlanma:
Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine Atanan Yahya Coşkun Kimdir?

4 Aralık Çarşamba tarihli Resmi Gazete sayısında yer alan atama kararlarında, Milli Savunma Bakanlığına ait atamalar yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren atama kararlarında, Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine ve Tersaneler Genel Müdürlüğüne ilişkin atamalar yer aldı. İşte yayımlanan atama kararları ve ilgili pozisyona atanan isimler.

Bakanlık Müşavirliği Ataması

Yayımlanan atama kararına göre Milli Savunma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevine Yahya Coşkun atandı.

Yahya Coşkun Kimdir?

İlk ve orta öğrenimini Karamürsel'de tamamlayan Yahya Coşkun, ODTÜ'de bir yıl İngilizce hazırlık okudu, Coşkun daha sonra, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu ve Yüksek Lisansını, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakın Çağ Tarihi Bölümünde tamamladı.

TÜBİTAK'ta Kurumsal İletişim Müdürü görevinde de bulunan Coşkun, çeşitli ulusal televizyonlarda programlar yaptı. 4 kitabı yayımlanan Coşkun, Mavi Marmara gemisi kafilesinde yer aldı. Coşkun, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yayımlanan diğer atama kararına göre de açıkta bulunan Tersaneler Genel Müdürlüğüne Dündar Talazan'ın atanması uygun görülmüştür.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.