Milli Seferberlikte Ne Olur? Teröre Karşı Milli Seferberlik Ne Anlama Geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muhtarlar konuşmasında yaptığı açıklamada belirttiği Milli Seferberlik Nedir? Milli Seferberlik Ne Anlama geliyor? İşte Milli Seferberlik tanımı.

Yayınlanma:
Milli Seferberlikte Ne Olur? Teröre Karşı Milli Seferberlik Ne Anlama Geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine yapılan Muhtarlar toplantısında yaptığı açıklamasında teröre karşı Milli Seferberlik ilan edildiğini söyledi. Peki Milli Seferberlik nedir?

Bu açıklama sonrasında arama motorlarında en çok aranan kelime Milli Seferberlik nedir sorusu oldu? İşte seferberliğin tanımı.

Milli Seferberlik Ülkenin, maddi ve manevi bütün güçlerinin (askeri, siyasi, ekonomik gibi) topyekün savaş ihtiyaçlarını karşılayacak ve savaşın devamını sağlayacak seviyeye getirilmesi şeklinde tanımlanır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Milli Seferberlik Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda yaptığı konuşmada, "Anayasa'mızın 104'üncü maddesine göre, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başı olarak PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle, DHKP-C'siyle adı, söylemi, yöntemi ne olursa olsun tüm terör örgütlerine karşı milli bir seferberlik ilan ediyorum. Bundan sonra dağdaki teröriste de, şehirdeki teröriste de, onları destekleyen hiç kimseye bir an bile huzur yok, rahat yok, bu böyle biline. Tüm güvenlik güçlerimize sesleniyorum; terör örgütlerinin faaliyetlerine karşı devletiniz de milletimiz de sizin yanınızdadır, arkanızdadır. Yetkilerinizi sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmeyin" diye konuştu.

Milli Seferberlik Ne Demek?

Milli Seferberlik, ülkenin  elinde olan bütün güçlerinin savaş ihtiyaçlarını karşılayacak ve savaşın devamını sağlayacak bir seviyeye getirilmesidir. Savaşlar Yirminci asırdan sonra teknoloji ve ilimdeki gelişmelerin ardından sadece silahlı kuvvetler arasında yapılmaktan çıktı. Savaşlara artık bütün milleti etkisi altına alan ve kapsayan bir durum haline geldi.

Savaşlara karşı milletçe karşı koymak milletçe savaş karşısında dik ve dirayetli durmak Milli Seferberliktir. Savaşta personel sayısının artması ile birlikte onların yiyecek, içecek, giyecek, silah, donanım, araç ve gereç ihtiyaçları çoğalacaktır. Mühimmat, akaryakıt ve malzeme sarfı çok fazla seviyelere kadar gelecektir. İnsan ve diğer ihtiyaç maddelerinin de devamlı kaybı göz önüne alınırsa seferberliğin önemi ortaya çıkar. Seferberlik hazırlığının planlı ve barış zamanında yapılmasının savaşın kazanılmasında tesiri dünya harplerinde açık olarak görülmüştür.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.