Milli sporcu Deniz Kayadelen altın madalya kazandı

Milli sporcumuz Deniz Kayadelen, Dünya Buz Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya elde etti. Uluslararası Buz Yüzme Birliği (IISA) tarafından düzenlenen organizasyonda, 100 metre kadınlar kelebekte mücadele eden milli sporcu Deniz...

Yayınlanma:
Milli sporcu Deniz Kayadelen altın madalya kazandı

Milli sporcumuz Deniz Kayadelen, Dünya Buz Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya elde etti. Uluslararası Buz Yüzme Birliği (IISA) tarafından düzenlenen organizasyonda, 100 metre kadınlar kelebekte mücadele eden milli sporcu Deniz Kayadelen, elde ettiği 1.26,42'lik dereceyle 35 - 39 yaş kategorisinde birinci oldu ve altın madalya kazandı. İşte detaylar...

Fransa'nın Samoens bölgesinde düzenlenen şampiyonada, Deniz Kayadelen, 50 metre kelebek ile 100 metre serbestte de performans gösterecek. Bu kategorilerle birlikte 250 metre serbestte de yarışacak. 

Daha önce de Polonya'da düzenlenen dünya şampiyonası organizasyonunda altın madalyayı sonuna kadar hak eden milli sporcumuz Kayadelen, 500 metre serbest kategorisinde 8 dakika 1 saniyelik derecesiyle birincilik elde etmişti.

Bakırköy Ata Spor Kulübü sporcusu Kayadelen, ''41 ülkeden sporcuların yarıştığı dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil eden tek kişi olarak mutlu, gururlu ve duyguluyum. Bir kez daha dünya şampiyonu olmak benim için anlatılmaz bir gurur.'' ifadelerini kullandı.

Kayedelen, 4 derece sıcaklıktaki suda 100 metre kelebekte yüzdüğünü, buzlu su yuttuğunu ve ellerini hissetmediğini ifade etti. Kazandığı altın madalyayı, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk halkına armağan eden Kayadelen, sporcu gençlere ilham olmak istediğini belirtti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.