Milli Tarım Projesi Toplantısı Beştepe'de Yapıldı

Milli Tarım Projesi Toplantısı, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile gerçekleşti.

Yayınlanma:
Milli Tarım Projesi Toplantısı Beştepe'de Yapıldı

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Milli Tarım Projesi Toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, hayvancılıkta Türkiye'nin kendi kendine yeten bir ülke haline getirilmesinin hedeflendiğinin altını çizdi. Koruma kararıyla tarım alanlarına fabrika ve bina da yapılmayacağının altını çizen Başbakan Yıldırım, "Mutlaka ve mutlaka damızlık hayvancılığını teşvik edeceğiz. Bir süre belki de daha ithalat yapacağız ama o süre geçtikten sonra artık hayvancılıkta kendi kendimize yeten ülke haline gelmeyi hedefliyoruz. Planlarımızı, projelerimizi buna göre yaptık. Tarım alanlarımızın korunmasına yönelik 184 ovamızı özel koruma altına alıyoruz. Buralara fabrika, bina yapılmayacak. Bina, fabrika yapılacaksa tarım arazi dışında yapılması lazım. Ne yazık ki şehirleşmede görüyoruz. O güzelim tarım arazilerinde yüksek yüksek beton binalar yükseliyor. Ülkemizin bereketli toprakları beton yığınına dönüşüyor. Bunun da önüne geçeceğiz koruma kararıyla birlikte" sözlerini söyledi.

Meralarımız Çobanlarla Şenlenecek

Meraların teröristler tarafından değil, çiftçiler tarafından kullanılacağını söyleyerek konuşmasına devam eden Başbakan Binali Yıldırım, "Buğdayla koyun gerisi oyun. Bizim beslenme geleneğimizde bu var. Sebze, diğer ürünler de muhakkak önemli ama tahıl ve et bizim için stratejik iki üründür. Bunların her yerde desteklenmesi için gereken tedbirli alacağız. Milli tarım projemizin çiftçimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Bundan böyle meralarımız, alçak terör elemanlarıyla değil; çobanlarımızla, çiftçilerimizle ve ülkemizin hayvancılığıyla daha şenlenecek" ifadelerini kullandı.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.