Milyonlarca Memuru ve Memur Adayını İlgilendiren Kanun Değişikliği Hakkında Flaş Açıklama

Milyonlarca memur ve memur adayını ilgilendiren 657 sayılı DMK'da değişiklik TBMM Genel Kurulunda gündeme geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konuda yaptığı açıklamada değişiklik üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yayınlanma:
Milyonlarca Memuru ve Memur Adayını İlgilendiren Kanun Değişikliği Hakkında Flaş Açıklama

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılması için geri sayımda sona geliniyor.

3 milyondan fazla memuru yakından ilgilendiren açıklama bugün TBMM Genel Kurulunda gündeme geldi.

Genel Kurulda söz alan İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanıtlaması üzerine şu soruyu yöneltti:

"Sayın Bakan, kolluk kuvvetleri Jandarma Genel Komutanlığı personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin sosyal haklarda ve maaşlarında haksız uygulamalar bulunmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığına bağlı personelin 926 sayılı Yasa'daki emekliliğe esas ek göstergesi 3600 iken Emniyet teşkilatına bağlı personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olup emekliliğe esas ek göstergesi 2200'dür. Bu farkın ortadan kaldırılması için Emniyet personelimize yönelik bir çalışmanız olacak mı?"

Özdemir'in bu sorusuna Maliye Bakanı Naci Ağbal şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Özdemir, tabii, kamuda ek gösterge meselesi çok karmaşık bir konu. Farklı unvanlarda, farklı kurumlarda ve -zaman içerisinde- farklı zamanlarda yapılan değişiklikler nedeniyle ek gösterge sistemi, tazminat sistemi gerçekten içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Zaman zaman şunu gördük: Yani sistem bir bütün olarak değerlendirilip topluca bir düzenleme yapılması yerine tek tek düzenleme yaptığımızda, aslında belki bazı yerleri düzeltmiş gibi oluyoruz ama bu sefer de başka yerlerde sıkıntı meydana geliyor. O açıdan, Bakanlık olarak Çalışma Bakanlığıyla birlikte devlet memurları sisteminde gerçekten hem çalışanlarımızı memnun edecek hem de özellikle onların kariyer ve liyakat esasına göre yükselmelerinin ve kendilerini daha fazla çalışma ortamında ifade edebilmelerinin önünü açacak düzenlemeleri yapacağız. Onun için tek tek kurum bazında değil de genel bir çalışmamız olduğunu sizlerle paylaşmak isterim."

Peki sizce 657 sayılı DMK'da nasıl bir değişiklik yapılmalıdır? Aşağıda bulunan yorum kısmından bu konudaki taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

2 Kurumun memur alım ilanı için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.