Mini Anayasa Görüşmelerinde 7 Maddede Mutabakat Sağlandı

Mini Anayasa görüşmelerinde, AK Parti, CHP ve MHP toplamda 7 madde üzerinde anlaştı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Mini Anayasa Görüşmelerinde 7 Maddede Mutabakat Sağlandı

Yeni Anayasa öncesi başlatılan 'mini' anayasa çalışmalarında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Anayasa görüşmelerine katılan üç parti olan AK Parti, CHP ile MHP, görüşmelerde 7 madde üzerinde anlaşma sağladı.

Bugün 9'uncu toplantısı gerçekleşen 'mini' Anayasa görüşmelerinde yargı odaklı görüşmeler gerçekleşti. AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Bülent Tezcan ile Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak isimlerinden oluşan komisyonda görüşmelerin dokuzuncusu bugün tamamlandı. Üçlü komisyon, gerçekleşen son toplantının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada 'mini' Anayasa görüşmelerinde alınan kararların genel başkanlara iletileceği ve fikir alışverişi sonrasında yapılacak değerlendirmeler sonrası bu kararların yasalaşacağı belirtildi. Genel Başkanlara iletilecek kararlarda toplamda 7 madde üzerinde uzlaşı sağlandığı ancak, bu sayı zamanla artabilir veya farklı değişiklikler yapılabilir denildi. Bu çalışmaların ise mini anayasa değil, asıl Anayasa'ya zemin oluşturacağının ümit edildiği vurguladı.

Bülent Tezcan: Samimi Bir Çalışma

Görüşmelere CHP adına katılan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, görüşmeler sonrası 7 madde üzerinde mutabık kalındığı ve bu maddelerin kararlaştırılması öncesi birçok maddenin elden geçtiğini belirtti. Tezcan yaptığı açıklamada, mini anayasa görüşmelerinde birbirlerine en çok yaklaştıkları maddelerin tespit edildiği ve bu maddeler üzerinde yoğunlaşıldığını belirtti ve çalışmaları genel başkanlarında ileteceklerini belirtti.

Mehmet Parsak: Mutabık Kalınan Maddeler Genel Olarak Yargı İle İlgili

Mini Anayasa görüşmelerine MHP adına katılan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ise mutabık kalınan 7 maddenin genel olarak yargı ile ilgili olduğunu açıkladı. Ayrıca bir kaç maddede daha mutabık kalındığını belirten MHP'li Parsak, bu maddelerinde değerlendirilmesinden sonra bunun bir teklif haline getirilip TBMM'ye iletileceğini belirtti.

Son dakika haberlerinden anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.