Miraç Kandili Ne Zaman, Miraç Kandilinde Neler Yapılmalı, Miraç Namazı Nasıl Kılınır?

Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Miraç gecesi hangi gün eda edilecek? Miraç Kanili gecesi nasıl eda edilmelidir? Miraç Kandilinde hangi namaz kılınmalıdır? Miraç Kandilinde yapılması makbul ibadetler ve daha fazlası haberimizin devamında.

Yayınlanma:
Miraç Kandili Ne Zaman, Miraç Kandilinde Neler Yapılmalı, Miraç Namazı Nasıl Kılınır?

İslam Alemi tarafından mübarek olarak görülen gün ve geceler arasında Miraç Kandilinin önemli bir yer vardır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in önce Kudüs'e oradan da arşa çıktığı ve Allah katına yükseldiği gece olarak bu mübarek gece yaklaşıyor. Peki Miraç kandili ne zaman? Miraç gecesi ne zaman eda edilecek? Peki Ramazan orucu ayı ne zaman başlayacak? İşte 2017 yılı Miraç Kandili günü ve Ramazan ayı başlangıcı.

Müslümanlar tarafından Hz. Muhammed (S.A.V.)'in Allah katına yükseldiği gün olan Miraç Kandili, İslam Alemi tarafından her yıl eda edilmektedir. Mübarek gün ve geceler arasında olan Miraç Kandilinin yaklaşması ile birlikte en çok araştırılan konulardan biri de Miraç Kandilinin hangi güne denk geldiği sorusu oldu. İşte 2017 yılı Miraç Kandilinin eda edileceği gece.

Miraç Kandili, 2017 yılında 23 Nisan 2017 Pazar akşamı eda edilecek. Miraç Kandili gecesinin yaklaşması Müslümanlar arasında bir ibadet telaşına yol açtı. Bu mübarek geceyi eda etmek isteyen Müslümanlar, bu gece eda edilmesi makbul ibadetleri araştırmaya başladı. İşte Miraç gecesi eda edilmesi makbul olan ibadetler.

Miraç Gecesi Namazı Nasıl Kılınır?

Miraç gecesi yatsı namazından sonra 12 rekatlık bir namaz kılınır. 2 rekatlık kılınacak olan namazlarda her rekat, 1 Fatiha, 10 ihlas okunur. 12 rekat bu şekilde eda edildikten sonra 100 defa"Sübhanallahi velhamdülillahi ve lâ ilâhe illallahü vallahü ekber, ve lâ havle velâ kuvvete illâ billahil aliyyil azim" 1duası okunur. Bundan sonra da 100 defa istigfar, 100 defa salâvat-i serîfe söylenir.

Bunun yanı sıra Miraç gecesi şu ibadetleri yapmak daha makbuldür.

# Kur'ân–ı Kerim okunmalı ve okuyanlar dinlenmeli

# Efendimize Salat-ı Selamlar getirilmeli.

# Bol bol namazlar kılınmalı, kaza namazları eda edilmeli.

# İşlenmiş günahlar nedeniyle tövbe edilmeli.

# Yoksullar, kimsesizler, muhtaçlar ve yetimler sevindirilmeli.

# Cemaat halinde namazlar kılınmalı dini sohbetler yapılmalıdır.

# Gündüzü oruçla geçirilmeli.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.