Mısır'da 36 Kişinin Öldüğü Bombalı Saldırıları Yapan Terör Örgütü Belli Oldu

Mısır'da bugün gerçekleşen toplamda 3 patlamayı hangi örgütün yaptığı ortaya çıktı. İşte bölgeden alınan son bilgiler ve saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü.

Yayınlanma:
Mısır'da 36 Kişinin Öldüğü Bombalı Saldırıları Yapan Terör Örgütü Belli Oldu

Dünya gündemi, bugün Mısır'dan gelen patlama haberi ile sarsıldı. Mısır'da gerçekleşen iki terör saldırısında ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. Başkent Kahire'de meydana gelen patlamalarda 113 kişinin de yaralandığı açıklanırken, gerçekleşen saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

Nil deltası üzerinde, başkent Kahire yakınlarında bulunan Tanta kentinde bir kiliseye yönelik gerçekleşen saldırıda, Mısır Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 25 kişi hayatını kaybederken, 78 kişi de yaralandı.

Mısır'da Kıptiler Paskalya bayramı öncesinde Kıpti kilisesinde gerçekleşen saldırıda, Kıptilerin dini liderine ait olan İskenderiye kentindeki merkez Kıpti kilisesinde 3'ü polis olmak üzere 11 kişi yaşamını yitirdi, 35 kişi yaralandı.

İşte saldırı bölgesinden alınan son dakika görüntüleri

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, dünya haberlerinden, sıcak gelişmelerden, yerel haberlerden, politika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.