MİT Çifte Teyit Yöntemi ile ByLock Listelerindeki Hataları Ayıkladı

Alınan son dakika bilgilerine göre Milli İstihbarat Teşkilatı, ByLock listeleri üzerinde yeni bir inceleme başlattı. Başlatılan yeni inceleme ile Cumhuriyet Başsavcılığı ve MİT, çifte teyit yöntemi ile ByLock listelerindeki hataları ayıkladı. İşte detaylar.

Yayınlanma:
MİT Çifte Teyit Yöntemi ile ByLock Listelerindeki Hataları Ayıkladı

Karar Gazetesinde yer alan habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı, ByLock listelerindeki yeni hataları tekrar ayıkladı.

MİT kaynaklarından edinildiği belirtilen bilgilere göre yeni ByLock sorgusu adı verilen bir ekran geliştirildi ve ByLock listelerindeki hatalar ayıklandı.

Karar Gazetesinde yer ala haberde şu ifadelere yer verildi:

“KOMBS FETÖ/PDY Yeni Bylock Sorgusu” adı verilen ekranda yapılan sorgulamalar hataları giderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile KOM Daire Başkanlığı’nın, emniyet, savcılık ve mahkemelerden gelen taleplere cevap verebilmesi amacıyla kullanımına açılan ekranda yeniden yapılan sorgular dava dosyalarına girmeye başladı. 267 sanıklı İzmir’deki darbe girişimi davasında 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebiyle yapılan sorgulama bunlardan biri oldu. Mahkemenin, KOM Daire Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, 206 sanığın ByLock sorgulamasının yeniden yapılması talep edildi. KOM ise raporunda 56 sanığın ByLock kullandığını mahkemeye iletti. Raporun “Hatalı TCKN numarası ya da ByLock kaydı bulunmayan ya da Sorgulama Esnasında Hata Oluşan TCKIMLIK Numaraları Kontrol Listesi” bölümünde de 153 sanık için “ByLock kaydı yoktur.”

MİT'in bu araştırmaları sonrasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mağduriyetlerin giderilebilmesi için ByLock konusunda çifte teyit uygulaması yapacağı öğrenildi. Yapılacak bu çifte teyit uygulaması ile ByLock listelerindeki hataların düzeltileceği ve terör örgütü FETÖ ile bağlantısı olmayanların ortaya çıkarılacağı öğrenildi. ByLock kullandıkları belirtilen ancak ByLock kullanıcısı olmayanların, çifte teyit yöntemi ile aklanacağı belirtildi.

Alınan bilgilere göre öfte teyit yöntemi ile az sayıda kişinin ByLock ile bağlantısı olmadığı öğrenilirken, sayının az olmasına rağmen soruşturmanın ciddi anlamda kararlılıkla yürütüldüğü ve sonuçların kısa sürede ortaya çıkacağı öğrenildi.

Çifte Teyit ile Aklananlara Yeni KHK'da Yer Verilecek mi?

Kamudan ihraç edilen veya açığa alınanlardan, çifte teyit yöntemi ile aklananların yeni KHK ile kamuya iade edileceği öğrenildi.

5haber.com  |  Ankara

Kaynak: Karar

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.