MİT ve TSK'da FETÖ'nün mahrem imamlarına operasyon geliyor-Sayı şoke etti

Terör örgütü FETÖ'ye yönelik devam eden soruşturma kapsamında örgütüm MİT ve TSK içindeki mahrem imamlarına da yeni bir operasyon yapılacağı belirtildi. İşte alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
MİT ve TSK'da FETÖ'nün mahrem imamlarına operasyon geliyor-Sayı şoke etti

Geçtiğimiz gün Emniyete flaş bir FETÖ temizliği yapıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 9 bin 103 polisin açığa alındığı belirtildi. Emniyetteki FETÖ soruşturmasından sonra bir operasyon da MİT ve TSK'ya yapılacak.

Milliyet Gazetesinden Tunca Bengin'in haberine göre FETÖ'nün yeni arşivlerinin ele geçirildiği ve bu arşivden dikkat çeken isimlerin ortaya çıktığı belirtildi. Terör örgütü FETÖ'ye yönelik "mahrem imamları" operasyonunun sadece paralel emniyeti kapsamadığını aktaran Bengin, "Sırada TSK ve diğer kamu kuruluşlarıyla çiplerdeki şifreleri çözen MİT de var" ifadelerini kullandı.

Tunca Bengin kaleme aldığı yazısında "MİT'te 400, TSK'da da bunun 4 ya da 5 katı personelin (son KHK ile ihraç edilenlerin dışında) FETÖ'yle bağlantısı saptanmış durumda ve yakında da düğmeye basılacak" ifadelerini kullandı.

Haberin devamında da bu soruşturmanın kısa sürede sona ereceği ve MİT ile TSK içindeki FETÖ'nün mahrem imamlarının ortaya çıkarılacağı belirtildi.

İlgili kararnamenin kısa süre içinde yayımlanması bekleniyor.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, gelişmelerden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.