MKE Ankaragücü, Beşiktaş'ı eleyerek çeyrek finale çıktı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turuna çıkan ekipler birbirleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Dün geceki Ziraat Türkiye Kupası karşılaşması için Beşiktaş ve MKE Ankaragücü bir araya geldi. Eryaman Stadı'nda gerçekleştirilen...

Yayınlanma:
MKE Ankaragücü, Beşiktaş'ı eleyerek çeyrek finale çıktı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turuna çıkan ekipler birbirleriyle mücadele etmeye devam ediyor. Dün geceki Ziraat Türkiye Kupası karşılaşması için Beşiktaş ve MKE Ankaragücü bir araya geldi. Eryaman Stadı'nda gerçekleştirilen mücadelenin sonunda galibiyeti tadan MKE Ankaragücü oldu.

Rakibi Beşiktaş'ı eleyerek çeyrek finale yükselen MKE Ankaragücü, dün gece 22 yılın ardından bir ilk yaşadı ve ilk kez Türkiye Kupası çeyrek finale kaldı. Beşiktaş ise Ziraat Türkiye Kupası'na erken veda edenlerden biri oldu. 

Cenk Tosun ve Ali Sowe'un golleriyle beraberliği yakalayan Beşiktaş ve MKE Ankaragücü karşılaşması, uzatma dakikalarında da gol bulamayınca penaltı atışlarıyla sonuçlandı. MKE Ankaragücü’nde Tolga Ciğerci, Ali Sowe, Marlon, Pedrinho penaltıları gole çevirdi. Beşiktaş’ta ise Saiss, Kerem Atakan Kesgin, Redmond beyaz noktadan golü buldu, ancak Atiba ve Masuaku penatı şansını yakalayamadı. Penaltı sonucunda rakibine 4 - 3'lük skorla üstünlük kuran MKE Ankaragücü, çeyrek finalist oldu. Beşiktaş ise kupaya son 16 turunda veda etmek zorunda kaldı.

Gecenin yıldızı Gökhan Akkan oldu

1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'dan kiralık olarak Süper Lig takımlarından MKE Ankaragücü'nde forma giyen Gökhan Akkan, dün geceki kalecilik performansıyla oldukça dikkatleri üzerine çekti. Ankaragücü'nün çeyrek finale yükselmesinde büyük bir etkisi olan Gökhan Akkan, Beşiktaş karşısındaki penaltı kurtarışları ile gecenin yıldızı oldu. Tecrübeli file bekçisi hem Atiba'nın hem de Masuaku'nun şutunu kurtarmayı başardı. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.