Moody's Kararı Sonrası Piyasalarda Son Durum (20 Mart Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Altın fiyatları ne kadar oldu ?Çeyrek altın yükseldi mi? Yarım altın fiyatı ne kadar? Dolar ne kadar? İşte Moody's kararı sonrasında piyasalarda son durum.

Yayınlanma:
Moody's Kararı Sonrası Piyasalarda Son Durum (20 Mart Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Moody's açıklaması sonrasında döviz kurunun haftaya nasıl başlayacağı merakla bekleniyordu. 20 Mart Pazartesi günü piyasaların yeni haftaya başlaması ile birlikte Moody's açıklamaları etkisini gösterdi ve döviz kurunda az da olsa bir hareketlilik görüldü.

Fed'in faiz kararı sonrasında Merkez Bankası'nın bankaları fonlama maliyetini yüzde 11.29 ile beş yılın zirvesine taşımasının etkisiyle geçen haftayı 3.60 lira düzeyinden kapatan dolar, Moody’s’in Cumartesi günü Türkiye’nin kredi görünümünü "negatif"e indirmesinin etkisiyle güne 3.6309 liradan başlangıç yaptı. Önceki haftayı 3.88 liradan kapatan Euro da haftaya 3.9027 liradan başladı. Euro, saat 9.30 sıralarında 3.9111 lira seviyesime kadar yükseldi.

Piyasalar haftaya az da olsa bir hareketlilikle başlarken Borsa İstanbul 100 endeksi 90.491  seviyesinde sabitlendi.

Moody's Kararı

Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü ekonomik büyüme görünümünün zayıflaması, kurumların gücünü yitirmeye devam etmesi ve ülkenin iç ile dış mali yapısı üzerindeki baskıların artmasını gerekçe göstererek "durağan"dan "negatif"e indirdi.

Altın Fiyatları

Altın fiyatları ise sabit fiyatlarını sürdürüyor. Kapalı çarşıda altının gramı 144 lira seviyesinden işlem görürken, çeyrek altın 230 liraya alınıp 236 liraya atışa sunulmaktadır. Yarım altın ise 461 lira seviyesinden alınırken 472 liraya satılmaktadır. Kapalı çarşıda Cumhuriyet altını ise 955 liraya alınıp 970 lira seviyesinden satışa sunulmaktadır. Altının ons fiyatı ise 1.234 lira seviyesinden işlem görmektedir.

Son dakika haberlerinden, ekonomi haberlerinden, sıcak gelişmelerden, döviz kuru haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.