Moody's ve Fitch'den Flaş Türkiye Açıklaması (19 Nisan Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ve Fitch, Türkiye ekonomisi hakkında bir son dakika açıklaması yaptı. İşte kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı açıklama ve döviz kuru ile altın fiyatlarında son durum.

Yayınlanma:
Moody's ve Fitch'den Flaş Türkiye Açıklaması (19 Nisan Döviz Kuru ve Altın Fiyatları)

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, yaptığı son dakika açıklamasında referandum sonrası Türkiye'nin durumuna değindi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, "Kutuplaşmış seçimler, türbülanslı jeopolitik gelişmeler, devam eden belirsizlikler ve geniş finansman ihtiyacı, ülkenin şoklara karşı kırılganlığının not üzerinde baskı yapmaya devam ettiğini gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

Moody's yaptığı bu açıklamasında iç ve dış siyasette yaşanan belirsizliklerin ekonomiyi kötü etkilediği, terör saldırıları sonucu meydana gelen jeopolitik risklerin endişesi ile güvenlik endişelerinin artması ve bu tehlikelerle karşı karşıya kalınması ile ekonominin kötü etkilendiği belirtildi.

Referandumdan az bir farkla evet oyu çıkmasını ülke üzerindeki baskı ve belirsizliğini arttırdığı belirten Moody's, gelişmelerin bu şekilde devam etmesinin Türkiye'nin büyümesine etki edebileceğini vurguladı.

Fitch Açıklaması

Fitch yetkilileri ise referandum sonrası ekonominin toparlanacağını söyledi.

Döviz Kuru

Bu açıklama, artan politik risklerle artışa geçen dolar kuru, İngiltere'nin erken seçim kararı alması ile düşüşe geçti. Küresel piyasalarda düşüşe geçen dolar serbest piyasada 3.67 TL seviyesine geldi. Euro ise 3.93 seviyesine geriledi. Öte yandan İngiliz Sterlini ise erken seçim kararı ile 4.71 lira seviyesine geldi.

Altın Fiyatları

Kapalı çarşıda son dönemlerde sürekli olarak artışa geçen altın fiyatları, bugün düşüşe geçti. Altının gram fiyatı 151 lira seviyesine kadar gerilerken çeyrek altın 242 lira seviyesinden alınıyor ve 248 liradan satışa sunuluyor. Yarım altının ise alış fiyatı 485 liraya alınıp 497 liraya satılmaktadır. Cumhuriyet altını ise 1005 liraya alınıp 1021 liraya satılmaktadır.

Ekonomi haberleri ve daha fazlası 5haber'de

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.