MSB en Az İlköğretim Mezunu 24 Bin Askeri Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilköğretim mezunu 24 bin sözleşmeli asker alımı başvuruları devam ediyor. Peki alıma kimler başvurabilir? 24 bin personel alımı başvuru şartları nelerdir? Başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar.

Yayınlanma:
MSB en Az İlköğretim Mezunu 24 Bin Askeri Personel Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanına göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere en az ilköğretim mezunu 13 bin sözleşmeli er ve en az lise mezunu 11 bin uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

MSB tarafından DPB üzerinden yayımlanan personel alım ilanına başvurular devam ederken ilana başvuruda bulunacak adaylar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli personel alımının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. İşte ilgili ilana başvuru şartları.

Sözleşmeli Er Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

# En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# En az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğanlar),

# Askerî okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

# Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak, (5) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

# Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

Uzman Erbaş Başvuru Şartları

# T.C. vatandaşı ve erkek olması,

# En az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okullardan mezunu olması,

# Askerliğini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olması,

# Askerliğini erbaş veya er olarak yapanlardan terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olması (03 Mart 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

# Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar)

# Askeri okullardan ilişiği kesilmemiş olmak,

# TSK'da daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olması,

# Şu anda Sözleşmeli Er olarak görev yapan ve başvuruda bulunmak isteyen adaylar Sözleşmeli Erbaş ve Er Yönetmeliği Madde 28-(1) (Değişik:13.11.2014-29174/6 md.) doğrultusunda aşağıda belirtilen kriterleri sağlamaları koşuluyla müracaatta bulunabilirler.

# Askerliğini yapıyor iken “Askerliğe Elverişli Değildir” olarak terhis edilmemiş olması,

# Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, irtibatı veya iltisakı bulunmaması şartları aranmaktadır.

Başvuru Nasıl Yapılır?

İlgili ilana başvuruda bulunmak isteyen adaylar, aşağıda yer alan baplantı adresini tıklayarak başvurularını online olarak yapabileceklerdir.

Uzman Erbaş Alımı Başvuru kılavuzu ve aday başvurusu için TIKLAYIN

Sözleşmeli Er Alımı Başvuru kılavuzu ve aday başvurusu için TIKLAYIN

Adaylar yukarıda açılan pencerede yeni başvuru yap bağlantısını tıklayıp, gerekli alanları doldurarak başvurularını tamamlayabilirler.

Personel alım haberlerinden haberdar olmak için 5haber'i, sosyal ağlardan takip edin.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.