MSB Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Uzman Erbaş Alımına Kimler Başvurabilir? Boy-Kilo Tablosu

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımı ilanına kimler başvuru yapabilir? İlana başvurular için istenen eğitim şartı nedir? Başvurular nasıl yapılacaktır? İşte uzman erbaş alımı detayları.

Yayınlanma:
MSB Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Uzman Erbaş Alımına Kimler Başvurabilir? Boy-Kilo Tablosu

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklar bünyesinde istihdam etmek üzere uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

MSB resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan uzman erbaş alım ilanında 25 yaşını bitirmemiş, en az lise mezunu ve askerlik hizmetini yapmış veyahut yapıyor olmak şartı ile uzman erbaş alımı yapılacağı belirtildi.

Başvuru Şartları

# Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

# Uzman erbaş adayları için en az lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak (öğrenimini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği onaylanmış olmak),

# Askerlik hizmetini erbaş veya er olarak yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenecek olan nitelik belgesinde “Uzman Erbaş Olur” kararı bulunmak,

# Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (19 Ağustos 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar),

# Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibarıyla yirmibeş (25) yaşını bitirmemiş (26 yaşından gün almamış) olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar),

# Askeri okullardan ilişiği kesilmemiş olmak,

# Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay (yedek subay dahil), astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak.

# Adaylar; OSYM tarafından yapılan ve halen geçerli olan (2016-2017 yılı) KPSSP93, KPSSP94 ve KPSSP3 puan türü sınav sonuçlarına göre müracaat edebilecektir.

Boy-Kilo Şartı

Başvuru Şekli

Milli Savunma Bakanlığı uzman erbaş alımına başvuru yapmak isteyen adayların 30 Eylül tarihine kadar aşağıdaki bağlantı üzerinden müracaat etmesi gerekmektedir.

Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

Memur alım haberlerinden haberdar olmak için 5haber’i takipte kalın.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.