MSB Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Ekranı ve Şartları (Başvuru Sonuçları Ne Zaman?)

Kara Kuvvetleri Komutanlığı en az ilkokul mezunu sözleşmeli er alımı yapıyor. Peki ilana kimler başvurabilir? Sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yayınlanma:
MSB Kara Kuvvetleri Sözleşmeli Er Alımı Başvuru Ekranı ve Şartları (Başvuru Sonuçları Ne Zaman?)

Kara Kuvvetler Komutanlığı en az ilkokul mezunu adaylar arasından sözleşmeli er alımı yapıyor. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan ilanda Karar Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere en az ilkokul mezunu adaylar arasından sözleşmeli er alımı yapılacağı açıklandı.

Sözleşmeli er alımına başvurular için son günlere girilirken başvuru yapmak isteyen adaylar, başvuru şartlarını ve başvuru şeklini araştırmaya başladı. Biz de 5haber.com olarak sözleşmeli er adaylarının başvuru için izleyeceği yolu haberimizde paylaştık.

Kimler Başvurabilir?

# T.C.  vatandaşı ve erkek olmak,

# En az ilkokul mezunu olmak,

# Askerlik hizmetini tamamlamış ve 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar), En az ilköğretim ve yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ile 31 Aralık 1997 tarihleri arasında doğanlar),

# Askerî okullardan ve TSK'dan her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

# Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman

erbaş, sözleşmeli erbaş ve er olarak istihdam edilmemiş olmak,

# Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

# Adli Sicil Kaydı olmaması,

# Boy-kilo ölçümü orantılı olması,

Önemli Not: MSB tarafından yapılan açıklamada başvuru şartları ile ilgili adaylara "Başvuruda bulunan adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, sınavın veya temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun (tertip edilmiş olsalar dahi) işlemleri iptal edilecektir." uyarısı yapıldı.

Başvuru Şekli

İlana başvuru yapacak adayların müracaatlarını 29 Aralık 2017 tarihine kadar aşağıdaki bağlantı adresinden yapması gerekmektedir.

MSB sözleşmeli er alımı başvuru ekranı için TIKLAYIN

Başvuru Sonuçları

Başvuru sonuçları için kesin bir tarih yok. Sonuçlar Milli Savunma Bakanlığı personel temini bölümünden adaylara duyurulacak. Ayrıca sonuçlar açıklandığında adaylara, başvuru esnasında verilen telefon numarasına, sonuçlar açıklandı şeklinde kısa mesaj gönderilecek.

Memur ve personel alım ilanlarına ulaşmak için;

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.