Müezzinoğlu Taşerona Kadro ile İlgili Referandumdan Sonra İlk Kez Konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, referandum sonrası ilk taşeron açıklamasını yaptı. İşte Bakan'ın taşeron işçilerin kamuya alınması konusunda yaptığı son dakika açıklaması.

Yayınlanma:
Müezzinoğlu Taşerona Kadro ile İlgili Referandumdan Sonra İlk Kez Konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan taşerona kadro ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Katıldığı bir programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmasında yılan hikayesine dönüşen taşerona kadro çalışmaları konusuna değindi. Bakan Müezzinoğlu, "Çalışmaları olgunlaştırdıktan sonra hükümete göndereceğiz. Önümüzdeki ayların konusu. Haftaya pazartesi Bakanlar Kurulu yapıldığında çözüm takvimi belirlendikten sonra biz de o takvime göre çalışmaları şekillendireceğiz” ifadelerini kullandı.

İşsizlikteki Yükseliş

İşszilik rakamlarının son günlerdeki yükselişine de değinen Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının devamında bu konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Çok zor bir 2016 oldu. Son işsizlik oranlarında son yükselme rakamını aldık, önümüzdeki ay (şubat) çok hafif bir düşme gelecek. Mart, nisan, mayıs rakamları hızlı bir düşüşü gösterecek. Hızla 11’lere ineceğiz. Aralıkta yeniden tek haneye inmiş olacağız. İstihdam seferberliğinde 1 Ocak-15 Nisan itibariyle 802 bin 856 kişi istihdam edildi. Bunların 583 bin 866’sı tamamen özel sektör. Haziran sonu 1 milyonu hedefliyorduk mayıs ortalarında bu rakamı geçeceğimizi görüyorum.”

Taşerona kadro hakkında son dakika gelişmeleri için tıklayın

5haber notu: Bu açıklama tatmin edici olmasa da ümit vericidir. Referandumdan sonra taşeron açıklaması gelmesi konunun gündemde olduğunu göstermektedir. Ancak önümüzdeki süreç bu konuda daha net bir fikir sahbi olmamızı sağlayacak.

Taşeron işçi haberlerinden anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir ve grubumuza üye olabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.