Muş'ta FETÖ operasyonu: ByLock'çu İl Sağlık Müdürü gözaltına alındı

Son dakika haberi Muş'tan geldi. Valilik tarafından yapılan son dakika açıklamasında Muş İl Sağlık Müdürünün ByLock kullandığı ve bu nedenle gözaltına alındığı belirtildi. İşte yapılan açıklama ve bölgeden alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Muş'ta FETÖ operasyonu: ByLock'çu İl Sağlık Müdürü gözaltına alındı

Alınan son dakika bilgilerine göre Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında Muş'ta terör örgütünün kriptolu haberleşme programı olan 'ByLock’u kullandığı belirlenen 4 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken İl Sağlık Müdürü de gözaltına alındı.

Muş Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, “Muş İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca kullanılan kriptografik yazışma programı olan ByLock’u kullandığı tespit edilen şahıslara yönelik 25 Nisan 2017 tarihinde yapılan operasyonda 10 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Bu şahıslardan 4’ü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmış, 2 şahıs Adli Kontrol şartı ile 4 şahıs ise Savcılık tarafından serbest bırakılmıştır. Ayrıca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda İl Sağlık Müdürü de gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan İl Sağlık Müdürü, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Bölgede terör örgütlerine yönelik operasyonlar da hız kesmeden devam ediyor.

Son dakika haberleri ve daha fazlası için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Muş

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.