Naci Görür Kimdir? Prof. Dr. Naci Görür kaç yaşında, nereli ?

Deprem felaketi sonrasında Türkiye deprem uzmanlarına yönelmiş durumda. Sosyal medya hesapları ve TV programları aracılığıyla deprem analizlerini paylaşan Naci Görür kimdir? Sorusu birçok kişi tarafından soruluyor. Peki, Naci Görür kimdir? Naci Görürün hayatı ve merak edilenleri.

Yayınlanma:
Naci Görür Kimdir? Prof. Dr. Naci Görür kaç yaşında, nereli ?

6 Şubat’ta gerçekleşen deprem sonrasında birçok kişinin merak ettiği soru ‘’ Naci Görürün mesleği nedir?’’ olmuştur. Yer Bilimci olan Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye’deki milyonlarca insanın yakından takip ettiği uzmanlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Görür genellikle deprem analizleriyle gündemde yer almaktadır.

Naci Görür Kimdir? Neden Önemlidir?

Prof. Dr. Naci Görür 1947 yılında Elazığ’da doğmuştur. Türkiye’de Jeolog, Sedimantoloji, Deniz Jeolojisi uzmanı olarak bilinmektedir. Güncel olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde Öğretim Üyesidir.

Marmara Denizi ve deprem konusunda gerçekleştirdiği çalışmaları kamuyu ile paylaşmasıyla gündeme gelmiştir. 1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde lisans ve 1971 yılında da yüksek lisans eğitimlerini gerçekleştirmiştir. İngiltere’nin Imperial College of London’da doktora yapmıştır.

716271image1.jpg

Çeşitli Ödüller Almaya Hak Kazanmıştır

Prof. Naci Görür, Avrupa’da aldığı eğitimler sonrasında 1978’de Türkiye’ye dönmüştür. İTÜ’de 1983 yılında Doçent, 1989 yılında da Profesör olmuştur. Görür, 1983 yılında 40 yaşını aşmayan ve parlak bilim insanlarına verilen TÜBİTAK Teşvik Ödülünü almaya hak kazanmıştır. Ayrıca 2004 yılında NATO zirvesinde Barış ve Güvenlik İçin Bilim Ödülü’nü de almıştır.

Naci Görür Yorumları Güvenilir Mi?

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depremi sonrasında gündemde daha fazla yer almaya başlamıştır. Bunun sebebi ise deprem analiz yorumlarıdır. Birçok kişi ‘’Naci Görür yorumları güvenilir mi?’’ sorusunu da sormaktadır.

Çeşitli ülkelerde saygın üniversitelerden eğitim alan Prof. Naci Görür’ün yorumları birçok uzman tarafından da onaylanmaktadır. Halka sürekli olarak sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme yapan Görür birçok kişi yakından takip ettiği bir isimdir.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.