NASA'nın Mars Keşif Aracı, Mini Helikopter Ingenuity Fotoğrafını Çekti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA’nın Mars’taki keşif aracı Perseverance, mini helikopter olan Ingenuity’nin fotoğrafını çekti. Mars keşif aracı Perseverance ekibi, keşif aracının Mars görevi ile ilgili detayları...

Yayınlanma:
NASA'nın Mars Keşif Aracı, Mini Helikopter Ingenuity Fotoğrafını Çekti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi olan NASA’nın Mars’taki keşif aracı Perseverance, mini helikopter olan Ingenuity’nin fotoğrafını çekti. Mars keşif aracı Perseverance ekibi, keşif aracının Mars görevi ile ilgili detayları zaman zaman Twitter üzerinden paylaşıyor. Son yapılan paylaşımda, mini helikopterin uçuş için hazırlık yaptığı görüldü.

Ekip tarafından atılan twette; #MarsHelicopter ve ben artık hiç olmadığımız kadar yakınız. Uçuşlar sırasında kum tepeceğinin arkasında dinlenen birini fark ettim. Tahmin edin, kim? Ingenuity #39 no’lu uçuş için hazırlanıyor. İnanılmaz! İfadelerini paylaştı.

Ingenuity, Mars’taki 39 numaralı uçuşunu gerçekleştirdi ve önemli veriler topladı. Yapılan bu uçuş toplam 79 saniye sürdü ve bu süre içerisinde 140 metrekarelik alanı taradı. Uçuşun 11 Ocak günü gerçekleştirildiği ifade edildi.

Uçuş günlüğü raporlarına bakıldığında Ingenuity’nin şimdiye kadar toplam 64 dakikadan fazla uçtuğu ve bu sürede 7 bin 830 metrekareyi taradığı anlaşılıyor.

Perseverance’nin Mars Görevi 18 Şubat 2021’de Başlamıştı

Perseverance keşif aracı, 30 Temmuz 2020’de fırlatılmış ve yaklaşık 7 ay süren yolculuğun ardından 18 Şubat 2021’de Mars’a başarılı şekilde iniş yapmıştı. NASA’nın Kaliforniya’daki Jet İtki Laboratuvarında özel olarak geliştirilen bu keşif aracını plütonyum yakıtı ile çalıştığı bildirilmişti.

NASA Mars ingenuity

Kızıl Gezegen’e gönderilen en gelişmiş araç olan Perseverance’nin geliştirilmesi için yaklaşık 2,4 milyar dolar harcandığı açıklandı. Aracın Mars’a inmesi ve orada çalıştırılmasının maliyeti ise 300 milyon dolar oldu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.